Babka tulipan
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Babka tulipan](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974242993.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis pochodzi z książki s. Anastazji
0
0 / 0
Przepis pochodzi z książki s. Anastazji
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna zwykła
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. cukier
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. budyń waniliowy
1 szt. kisiel wiśniowy
2 łyżka kakao decomorreno
3 łyżka mak
0.50 szkl. oliwa
Przygotowanie
1
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oliwę oraz ubitą pianę z białek. Ciasto dzielimy na 4 części.
2
Do jednej dodajemy kisiel wiśniowy.
3
Do drugiej części ciasta dodajemy budyń.
4
Do trzeciej części dodajemy kakao, a do czwartej - mak.
5
Ciasto wykładamy do formy na babkę porcjami.
6
Pieczemy godzinę w temp. 180*C.