Babka tulipan

m7
Babka tulipan

0

0 / 0

Przepis pochodzi z książki s. Anastazji

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka margaryna zwykła

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. budyń waniliowy

1 szt. kisiel wiśniowy

2 łyżka kakao decomorreno

3 łyżka mak

0.50 szkl. oliwa

Przygotowanie


1

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oliwę oraz ubitą pianę z białek. Ciasto dzielimy na 4 części.

2

Do jednej dodajemy kisiel wiśniowy.

3

Do drugiej części ciasta dodajemy budyń.

4

Do trzeciej części dodajemy kakao, a do czwartej - mak.

5

Ciasto wykładamy do formy na babkę porcjami.

6

Pieczemy godzinę w temp. 180*C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

560

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły