0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
budyń waniliowy
1 Sztuka
Kisiel wiśniowy
2 Łyżki
kakao
3 Łyżki
Mak
0.5 Szklanki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oliwę oraz ubitą pianę z białek. Ciasto dzielimy na 4 części.
  2. Do jednej dodajemy kisiel wiśniowy.
  3. Do drugiej części ciasta dodajemy budyń.
  4. Do trzeciej części dodajemy kakao, a do czwartej - mak.
  5. Ciasto wykładamy do formy na babkę porcjami.
  6. Pieczemy godzinę w temp. 180*C.

Opis

Przepis pochodzi z książki s. Anastazji

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz

Toffi

Średni Do 1 godz

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz

Jabłecznik

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!