Babka piaskowa Anulki
m7
1
0 / 0
Babka piaskowa - klasyczny przepis na pyszne ciastko. Ciasto robi się naprawdę szybko i zawsze super smakuje.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 łyżeczka proszek do pieczenia
0.25 łyżeczka sól
150 g masło
2 szkl. mąka pszenna tortowa
0.75 szkl. cukier
0.50 szkl. mleko
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
1 łyżka aromat rumowy
Przygotowanie
1
Połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia, solą oraz masłem.
2
Całość dokładnie posiekać nożem. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
3
Dodać gorące mleko, cukier waniliowy i aromat rumowy. Następnie stopniowo dodawać mąkę z masłem.
4
Dokładnie wymieszać i przelać do przygotowanej formy do pieczenia.
5
Piec godzinę w 170 stopniach.