Babka piaskowa Anulki

m7
Babka piaskowa Anulki

1

0 / 0

Babka piaskowa - klasyczny przepis na pyszne ciastko. Ciasto robi się naprawdę szybko i zawsze super smakuje.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.25 łyżecz. sól

150 g masło

2 szkl. mąka pszenna tortowa

0.75 szkl. cukier

0.50 szkl. mleko

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

1 łyżka aromat rumowy

Przygotowanie


1

Połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia, solą oraz masłem.

2

Całość dokładnie posiekać nożem. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.

3

Dodać gorące mleko, cukier waniliowy i aromat rumowy. Następnie stopniowo dodawać mąkę z masłem.

4

Dokładnie wymieszać i przelać do przygotowanej formy do pieczenia.

5

Piec godzinę w 170 stopniach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

412

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły