0

Składniki

4 Szczypty
Aromat cytrynowy
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
4 Sztuki
jajko
2 Łyżki
kakao
25 Dekagramów
mąka
15 Dekagramów
masło
15 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, białka ubić, dodać mąkę, białka i proszek, wszystko połączyć i włożyć 1/3 część ciasta do formy, a do 2/3 dodać kakao i wyłożyć równomiernie ciemne ciasto. Piec ok 40 - 45 min w temp. 175 st
  2. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą

Opis

Babka smakowita i zawsze udana

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!