Babka marmurkowa

m7
Babka marmurkowa

0

0 / 0

Babka marmurkowa, która jest pyszna i zawsze się udaje. Z dodatkiem polewy smakuje jeszcze lepiej.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szcz. aromat cytrynowy

1 łyżeczka proszek do pieczenia

4 szt. jajko

2 łyżka kakao decomorreno

25 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

15 dek. masło

15 dek. cukier puder

Przygotowanie


1

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, białka ubić, dodać mąkę, białka i proszek, wszystko połączyć i włożyć 1/3 część ciasta do formy, a do 2/3 dodać kakao i wyłożyć równomiernie ciemne ciasto. Piec ok. 40 - 45 min w temp. 175 st

2

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły