Babka marmurkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Babka marmurkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977249544.jpeg&w=3840&q=75)
Babka marmurkowa, która jest pyszna i zawsze się udaje. Z dodatkiem polewy smakuje jeszcze lepiej.
0
0 / 0
Babka marmurkowa, która jest pyszna i zawsze się udaje. Z dodatkiem polewy smakuje jeszcze lepiej.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szczyp. aromat cytrynowy
1 łyżecz. proszek do pieczenia
4 szt. jajko
2 łyżka kakao decomorreno
25 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
15 dag. masło
15 dag. cukier puder
Przygotowanie
1
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, białka ubić, dodać mąkę, białka i proszek, wszystko połączyć i włożyć 1/3 część ciasta do formy, a do 2/3 dodać kakao i wyłożyć równomiernie ciemne ciasto. Piec ok. 40 - 45 min w temp. 175 st
2
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą.