Babka marmurkowa

m7
Babka marmurkowa

0

0 / 0

Babka marmurkowa, która jest pyszna i zawsze się udaje. Z dodatkiem polewy smakuje jeszcze lepiej.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szczyp. aromat cytrynowy

1 łyżecz. proszek do pieczenia

4 szt. jajko

2 łyżka kakao decomorreno

25 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

15 dag. masło

15 dag. cukier puder

Przygotowanie


1

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, białka ubić, dodać mąkę, białka i proszek, wszystko połączyć i włożyć 1/3 część ciasta do formy, a do 2/3 dodać kakao i wyłożyć równomiernie ciemne ciasto. Piec ok. 40 - 45 min w temp. 175 st

2

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

729

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

81

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły