0

Składniki

4 Szczypty
Aromat cytrynowy
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
4 Sztuki
jajko
2 Łyżki
kakao
25 Dekagramów
mąka
15 Dekagramów
masło
15 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, białka ubić, dodać mąkę, białka i proszek, wszystko połączyć i włożyć 1/3 część ciasta do formy, a do 2/3 dodać kakao i wyłożyć równomiernie ciemne ciasto. Piec ok 40 - 45 min w temp. 175 st
  2. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą

Opis

Babka smakowita i zawsze udana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!