Inspiracja Adobe Stock
1

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Szklanki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
5 Łyżek
śmietana 12%
0.5 Kostki
margaryna zwykła
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę rozpuścić w garnku i odstawić aby wystygła.
  2. Utrzeć żółtka z cukrem.
  3. Dodać margarynę (wystudzoną), ubite na sztywną pianę białka oraz mąkę z proszkiem do pieczenia,śmietanę.Wszystko wymieszać.
  4. Odstawić trochę białego ciasta,które należy wymieszać z kakao.
  5. Wlać białe ciasto do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką podłużnej formy.
  6. Ciemną masę wylać na białą.
  7. Piec ok 40-45 minut w temp. 180 stopni.
  8. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto nie przylega do niego.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Muffinki sernikobrownie z malinami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki sernikobrownie z malinami

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Kakaowa puszysta babka majonezowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Kakaowa puszysta babka majonezowa

Ciasto kakaowe kukułka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ciasto kakaowe kukułka

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!