Babka Kolorowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Babka Kolorowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974777494.jpeg&w=3840&q=75)
Polecam
1
0 / 0
Polecam
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
4 szt. jaja kurze całe
5 łyżka śmietana 12%
2 szkl. kakao decomorreno
0.50 kostka margaryna zwykła
Przygotowanie
1
Margarynę rozpuścić w garnku i odstawić aby wystygła.
2
Utrzeć żółtka z cukrem.
3
Dodać margarynę (wystudzoną), ubite na sztywną pianę białka oraz mąkę z proszkiem do pieczenia,śmietanę.Wszystko wymieszać.
4
Odstawić trochę białego ciasta,które należy wymieszać z kakao.
5
Wlać białe ciasto do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką podłużnej formy.
6
Ciemną masę wylać na białą.
7
Piec ok 40-45 minut w temp. 180 stopni.
8
Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto nie przylega do niego.