0

Składniki

1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
mąka ziemniaczana
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
25 Dekagramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kawę rozpuścić w 5 łyżeczkach gorącej wody. Masło roślinne roztopić i ostudzić.Białka ubić na sztywną pianę.
  2. Żółtka ubić z cukrem i powoli dodać roztopione masło.Przesiać obie mąki i dodać do utartych żółtek.
  3. Na koniec delikatnie dodać pianę z białek.Część ciasta włożyć do wysmarowanej formy, do pozostałej dodać esencję kawową i wymieszać. Przełożyć na jasne ciasto i lekko wymieszać widelcem.
  4. Całość piec około 50 minut w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach.Upieczoną babkę posypać cukrem pudrem.

Opis

Szybka i kolorowa babka.

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz.

Keks

Łatwy Do 3 godz.

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!