0

Składniki

1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
mąka ziemniaczana
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
25 Dekagramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kawę rozpuścić w 5 łyżeczkach gorącej wody. Masło roślinne roztopić i ostudzić.Białka ubić na sztywną pianę.
  2. Żółtka ubić z cukrem i powoli dodać roztopione masło.Przesiać obie mąki i dodać do utartych żółtek.
  3. Na koniec delikatnie dodać pianę z białek.Część ciasta włożyć do wysmarowanej formy, do pozostałej dodać esencję kawową i wymieszać. Przełożyć na jasne ciasto i lekko wymieszać widelcem.
  4. Całość piec około 50 minut w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach.Upieczoną babkę posypać cukrem pudrem.

Opis

Szybka i kolorowa babka.

Podobne przepisy

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Biszkopt z kremem orzechowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Biszkopt z kremem orzechowym

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!