Babka kakaowa

m7
Babka kakaowa

1

0 / 0

Babka kakaowa - pyszna i puszysta.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1.50 łyżeczka proszek do pieczenia

2 łyżeczka kakao decomorreno

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier

4 szt. jaja kurze całe

10 łyżka olej palmowy

10 łyżka woda

Przygotowanie


1

Żółtka ubić z cukrem, dodając wodę i olej. Zmiksować i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać kakao.

2

Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z resztą.Wylać ciasto na blachę i piec około 40 minut w temp.180 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły