Example thumb
1

Składniki

1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Łyżeczki
kakao w proszku
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
10 Łyżek
Olej palmowy
10 Łyżek
woda
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Zoltka ucieramy z cukrem,dodajemy wode i olej,miksujemy i dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Dodajemy kakao.Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy.Wylewamy ciasto na blachę i pieczemy okolo 40 minut w temp.180 stopni.

Opis

babka kakaowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!