Babka kakaowa

m7

Babka kakaowa - pyszna i puszysta.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
650
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
90
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Babka kakaowa - pyszna i puszysta.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżecz. kakao decomorreno
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. cukier
4 szt. jaja kurze całe
10 łyżka olej palmowy
10 łyżka woda
Przygotowanie
Żółtka ubić z cukrem, dodając wodę i olej. Zmiksować i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać kakao.
Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z resztą.Wylać ciasto na blachę i piec około 40 minut w temp.180 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
650
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
90
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.