Babka kakaowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Babka kakaowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975670946.jpeg&w=3840&q=75)
Babka kakaowa - pyszna i puszysta.
1
0 / 0
Babka kakaowa - pyszna i puszysta.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżecz. kakao decomorreno
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. cukier
4 szt. jaja kurze całe
10 łyżka olej palmowy
10 łyżka woda
Przygotowanie
1
Żółtka ubić z cukrem, dodając wodę i olej. Zmiksować i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać kakao.
2
Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z resztą.Wylać ciasto na blachę i piec około 40 minut w temp.180 stopni.