1

Składniki

1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Łyżeczki
kakao w proszku
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
10 Łyżek
Olej palmowy
10 Łyżek
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zoltka ucieramy z cukrem,dodajemy wode i olej,miksujemy i dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Dodajemy kakao.Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy.Wylewamy ciasto na blachę i pieczemy okolo 40 minut w temp.180 stopni.

Opis

babka kakaowa

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!