1

Składniki

2 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
10 Łyżek
Olej palmowy
10 Łyżek
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zoltka ucieramy z cukrem,dodajemy wode i olej,miksujemy i dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Dodajemy kakao.Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy.Wylewamy ciasto na blachę i pieczemy okolo 40 minut w temp.180 stopni.

Opis

babka kakaowa

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowe jajka niespodzianka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kakaowe profiterole

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!