0

Składniki

0.25 Łyżeczki
Aromat cytrynowy
6 Sztuk
jaja kurze całe
2 Łyżki
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
20 Dekagramów
ingridient
mąka tradycyjna tortowa Lubella
10 Dekagramów
mąka ziemniaczana
20 Dekagramów
cukier
25 Dekagramów
masło roślinne zwykłe kostka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Całe jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę.
  2. Dosypać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, wymieszać dodając stopione masło, cukier waniliowy i aromat do ciast.
  3. Masę wymieszać i przelać do wyłożonej pergaminem lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką pszenną blaszki.
  4. Piec około 45- 50 minut w temperaturze 180 stopni.
  5. Babkę można posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Opis

Ciasto, które warto wypróbować.

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Murzynek z pomarańczą

Łatwy Do 3 godz
Murzynek z pomarańczą

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Puszysta babka majonezowo - cytrusowa

Łatwy Do 1 godz
Puszysta babka majonezowo - cytrusowa

Puszysty sernik

Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!