0

Składniki

0.25 Łyżeczki
Aromat cytrynowy
6 Sztuk
jaja kurze całe
2 Łyżki
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
20 Dekagramów
ingridient
mąka tradycyjna tortowa Lubella
10 Dekagramów
mąka ziemniaczana
20 Dekagramów
cukier
25 Dekagramów
masło roślinne zwykłe kostka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Całe jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę.
  2. Dosypać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, wymieszać dodając stopione masło, cukier waniliowy i aromat do ciast.
  3. Masę wymieszać i przelać do wyłożonej pergaminem lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką pszenną blaszki.
  4. Piec około 45- 50 minut w temperaturze 180 stopni.
  5. Babkę można posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Opis

Ciasto, które warto wypróbować.

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz.

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz.

Murzynek z pomarańczą

Łatwy Do 3 godz.

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz.

Puszysty sernik

Średni Do 40 min.

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz.

Toffi

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!