Babka cytrynowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Babka cytrynowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977028414.jpeg&w=3840&q=75)
Aromatyczna babka cytrynowa do kawusi;-) Na Wielkanoc przepis idealny i prosty, a na weekend szybki deser do przygotowania!
0
0 / 0
Aromatyczna babka cytrynowa do kawusi;-) Na Wielkanoc przepis idealny i prosty, a na weekend szybki deser do przygotowania!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g masło
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
0.75 szkl. cukier
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. kisiel cytrynowy
0.50 szt. cukier waniliowy
Przygotowanie
1
Jaja utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
2
Dodać proszek do pieczenia, mąkę, kisiel cytrynowy i wymieszać.
3
Na końcu dodać roztopione masło i kilka kropel soku z cytryny.
4
Piec ok. 45 - 50 minut w temp. 180 st.