Babka cytrynowa

m7
Babka cytrynowa

0

0 / 0

Aromatyczna babka cytrynowa do kawusi;-) Na Wielkanoc przepis idealny i prosty, a na weekend szybki deser do przygotowania!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 g masło

1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

0.75 szkl. cukier

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. kisiel cytrynowy

0.50 szt. cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Jaja utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.

2

Dodać proszek do pieczenia, mąkę, kisiel cytrynowy i wymieszać.

3

Na końcu dodać roztopione masło i kilka kropel soku z cytryny.

4

Piec ok. 45 - 50 minut w temp. 180 st.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły