0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
olej
4 Sztuki
Budyń czekoladowy
6 Sztuk
jajko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka utrzeć z cukrem dodać mąkę, budynie i proszek, olej.
  2. Ciasto wylać do formy. Piec 50 min. w temp. 175 stopni C.
  3. Polać białą polewą lub lukrem.

Opis

Babka budyniowa - prościzna wykonania.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 20 min.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz.

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz.

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz.

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!