Babka budyniowa
m7
Babka budyniowa jest banalna w przygotowaniu. Wystarczy połączyć ze sobą składniki i upiec. Po upieczeniu można babkę polać polewą czekoladową.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
720
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Babka budyniowa jest banalna w przygotowaniu. Wystarczy połączyć ze sobą składniki i upiec. Po upieczeniu można babkę polać polewą czekoladową.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
1 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. olej
4 szt. budyń czekoladowy
6 szt. jajko
Przygotowanie
Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, budynie, proszek, olej.
Ciasto wylać do formy. Piec 50 min. w temp. 175 stopni C.
Polać białą polewą lub lukrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
720
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.