Babeczki z rodzynkami

m7
Babeczki z rodzynkami

0

2 / 1

Babeczki na słodko i na szybko. Idealne do kawy lub herbaty.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

100 g rodzynki

4 szt. żółtko jaja kurzego

4 szt. białko jaja kurzego

1 szt. polewa czekoladowa

1 szt. posypka kolorowa

1 łyżka mąka ziemniaczana

3 łyżka mąka pszenna

4 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Białka ubić na sztywno dodając cukier. Zmniejszyć obroty i dodać żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać do masy po jednej łyżce. Na koniec dodać rodzynki i dalej chwilę mieszać na wolnych obrotach.

2

W papierowe foremki do babeczek nakładać masę na 3/4 objętości. Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem przez 25 minut. Wystudzone babeczki polać polewą i udekorować posypką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły