Babeczki z rodzynkami
m7
0
2 / 1
Babeczki na słodko i na szybko. Idealne do kawy lub herbaty.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżeczka proszek do pieczenia
100 g rodzynki
4 szt. żółtko jaja kurzego
4 szt. białko jaja kurzego
1 szt. polewa czekoladowa
1 szt. posypka kolorowa
1 łyżka mąka ziemniaczana
3 łyżka mąka pszenna
4 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Białka ubić na sztywno dodając cukier. Zmniejszyć obroty i dodać żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać do masy po jednej łyżce. Na koniec dodać rodzynki i dalej chwilę mieszać na wolnych obrotach.
2
W papierowe foremki do babeczek nakładać masę na 3/4 objętości. Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem przez 25 minut. Wystudzone babeczki polać polewą i udekorować posypką.