Babeczki z masą kajmakową i migdałami

m7
Babeczki z masą kajmakową i migdałami

0

0 / 0

Idealne do kawy oraz na spotkania z rodziną.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

250 g mąka pszenna tortowa

125 g masło

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. gotowa masa kajmakowa

5 łyżka cukier

2 łyżka masło

10 dag. płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Mąkę wysypać na stolnicę, dodać zimne masło pokrojone na drobne kawałki, cukier i jajko.

2

Posiekać nożem a potem szybko zagnieść ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.

3

Foremki wysmarować tłuszczem.

4

Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki.

5

Piekarnik rozgrzać do 200*.

6

Babeczki piec około 15-20 minut.

7

Po wyjęciu odczekać aż nieco ostygną i wyjąć z foremek. Babeczki napełnić gotową masą kajmakową, a na wierzchu ułożyć płatki migdałowe.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

176

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły