Babeczki z masą kajmakową i migdałami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Babeczki z masą kajmakową i migdałami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4699-1702057782642.jpeg&w=3840&q=75)
Idealne do kawy oraz na spotkania z rodziną.
0
0 / 0
Idealne do kawy oraz na spotkania z rodziną.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
25 porcji
Składniki
250 g mąka pszenna tortowa
125 g masło
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. gotowa masa kajmakowa
5 łyżka cukier
2 łyżka masło
10 dag. płatki migdałowe
Przygotowanie
1
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać zimne masło pokrojone na drobne kawałki, cukier i jajko.
2
Posiekać nożem a potem szybko zagnieść ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.
3
Foremki wysmarować tłuszczem.
4
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki.
5
Piekarnik rozgrzać do 200*.
6
Babeczki piec około 15-20 minut.
7
Po wyjęciu odczekać aż nieco ostygną i wyjąć z foremek. Babeczki napełnić gotową masą kajmakową, a na wierzchu ułożyć płatki migdałowe.