Babeczki z kremem budyniowym i owocami.

m7
Babeczki z kremem budyniowym i owocami.

0

0 / 0

Idealne do kawy oraz rodzinne spotkania.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

250 g mąka pszenna tortowa

125 g masło

250 g margaryna

2 szkl. mleko

1 szt. jajko

1 szt. budyń waniliowy

1 szt. galaretka

5 szt. ananas

5 szt. brzoskwine w syropie

5 łyżka cukier

2 łyżka masło

5 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Mąkę wysypać na stolnicę, dodać zimne masło pokrojone na drobne kawałki, cukier i jajko.

2

Posiekać nożem a potem szybko zagnieść ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.

3

Foremki wysmarować tłuszczem.

4

Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki.

5

Piekarnik rozgrzać do 200*.

6

Babeczki piec około 15-20 minut.

7

Po wyjęciu odczekać aż nieco ostygną i wyjąć z foremek.

8

Masa budyniowa:

9

Budyń ugotować w 2 szklankach mleka, osłodzić pięcioma łyżkami cukru. Wystudzić. Utrzeć margarynę i dodawać stopniowo wystudzony budyń.

10

Galaretkę rozpuścić w jednej szklance wody. Po stężeniu pokroić ją w kostkę.

11

Wystudzone babeczki napełnić kremem i ozdobić owocami oraz galaretką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły