Babeczki z kremem budyniowym i owocami.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Babeczki z kremem budyniowym i owocami.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973055670.jpeg&w=3840&q=75)
Idealne do kawy oraz rodzinne spotkania.
0
0 / 0
Idealne do kawy oraz rodzinne spotkania.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
250 g mąka pszenna tortowa
125 g masło
250 g margaryna
2 szkl. mleko
1 szt. jajko
1 szt. budyń waniliowy
1 szt. galaretka
5 szt. ananas
5 szt. brzoskwine w syropie
5 łyżka cukier
2 łyżka masło
5 łyżka cukier
Przygotowanie
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać zimne masło pokrojone na drobne kawałki, cukier i jajko.
Posiekać nożem a potem szybko zagnieść ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.
Foremki wysmarować tłuszczem.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki.
Piekarnik rozgrzać do 200*.
Babeczki piec około 15-20 minut.
Po wyjęciu odczekać aż nieco ostygną i wyjąć z foremek.
Masa budyniowa:
Budyń ugotować w 2 szklankach mleka, osłodzić pięcioma łyżkami cukru. Wystudzić. Utrzeć margarynę i dodawać stopniowo wystudzony budyń.
Galaretkę rozpuścić w jednej szklance wody. Po stężeniu pokroić ją w kostkę.
Wystudzone babeczki napełnić kremem i ozdobić owocami oraz galaretką.