0

Składniki

250 Gramów
mąka pszenna tortowa
125 Gramów
masło
250 Gramów
margaryna
2 Szklanki
mleko
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
budyń waniliowy
1 Sztuka
Galaretka
5 Sztuk
Ananas
5 Sztuk
Brzoskwine w syropie
5 Łyżek
cukier
2 Łyżki
masło
5 Łyżek
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę wysypać na stolnicę, dodać zimne masło pokrojone na drobne kawałki, cukier i jajko.
  2. Posiekać nożem a potem szybko zagnieść ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.
  3. Foremki wysmarować tłuszczem.
  4. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki.
  5. Piekarnik rozgrzać do 200*.
  6. Babeczki piec około 15-20 minut.
  7. Po wyjęciu odczekać aż nieco ostygną i wyjąć z foremek.
  8. Masa budyniowa:
  9. Budyń ugotować w 2 szklankach mleka, osłodzić pięcioma łyżkami cukru. Wystudzić. Utrzeć margarynę i dodawać stopniowo wystudzony budyń.
  10. Galaretkę rozpuścić w jednej szklance wody. Po stężeniu pokroić ją w kostkę.
  11. Wystudzone babeczki napełnić kremem i ozdobić owocami oraz galaretką.

Opis

Idealne do kawy oraz rodzinne spotkania.

Podobne przepisy

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Naleśniki z pomarańczami i sosem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z pomarańczami i sosem

Podwójnie kakaowe rogaliki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Wianek drożdżowy z serem i konfiturą truskawkową

Przepis
Średni Do 3 godz
Wianek drożdżowy z serem i konfiturą truskawkową

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!