Babeczki z kremem
eluchap
Szybkie babeczki na przyjęcie dla najmłodszych. Babeczki można podać z bitą śmietaną, udekorować owocami i polać tężejącą galaretką.
0
0 / 0
Szybkie babeczki na przyjęcie dla najmłodszych. Babeczki można podać z bitą śmietaną, udekorować owocami i polać tężejącą galaretką.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. polewa czekoladowa
20 dek. masło
10 dek. cukier puder
30 dek. mąka pszenna tortowa
0.50 szt. krem karpatka
Przygotowanie
Masło, cukier puder, żółtko, jajko wyrobić za pomocą miksera na puszystą masę.
Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wyrobić ciasto.
Ciastem wylepić foremki. Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni do uzyska złotego koloru.
Babeczki udekorować kremem karpatka, przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Polać czekoladą lub udekorować owocami i wstawić na 1.5 godziny do lodówki.