Babeczki z kremem

eluchap
Babeczki z kremem

0

0 / 0

Szybkie babeczki na przyjęcie dla najmłodszych. Babeczki można podać z bitą śmietaną, udekorować owocami i polać tężejącą galaretką.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. polewa czekoladowa

20 dek. masło

10 dek. cukier puder

30 dek. mąka pszenna tortowa

0.50 szt. krem karpatka

Przygotowanie


1

Masło, cukier puder, żółtko, jajko wyrobić za pomocą miksera na puszystą masę.

2

Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wyrobić ciasto.

3

Ciastem wylepić foremki. Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni do uzyska złotego koloru.

4

Babeczki udekorować kremem karpatka, przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Polać czekoladą lub udekorować owocami i wstawić na 1.5 godziny do lodówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły