Babeczki z kremem

eluchap
Babeczki z kremem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szybkie babeczki na przyjęcie dla najmłodszych. Babeczki można podać z bitą śmietaną, udekorować owocami i polać tężejącą galaretką.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. polewa czekoladowa

20 dag. masło

10 dag. cukier puder

30 dag. mąka pszenna tortowa

0.50 szt. krem karpatka

Przygotowanie


Masło, cukier puder, żółtko, jajko wyrobić za pomocą miksera na puszystą masę.

Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wyrobić ciasto.

Ciastem wylepić foremki. Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni do uzyska złotego koloru.

Babeczki udekorować kremem karpatka, przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Polać czekoladą lub udekorować owocami i wstawić na 1.5 godziny do lodówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

250

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły