Babeczki z budyniem
m7
Babeczki z budyniem
0
0 / 0
Babeczki z budyniem
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
2 szczyp. cukier
1.50 szkl. mleko
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. budyń śmietankowy
30 dag. mąka pszenna tortowa
15 dag. masło
10 dag. cukier puder
3 dag. masło
Przygotowanie
1
Masło posiekaj z mąką, dodaj cukier puder, żółtka i szczyptę soli.
2
Wyrób kruche ciasto, zawiń w folię, schłódź.
3
Budyń ugotuj na mleku z dodatkiem 2 łyżek cukru, ostudź.
4
Odkrój 1/3 ciasta, resztę rozwałkuj na grubość 1/2 cm.
5
Foremki natłuść masłem, ustaw je blisko siebie.
6
Za pomocą wałka przenieś ciasto na foremki, dociśnij.
7
Wałkiem odetnij górę ciasta.
8
Do każdej foremki włóż po łyżce budyniu.
9
Przykryj krążkami z reszty ciasta, zlep.
10
Piecz 30 minut w temp. 200 C.