Babeczki z budyniem

m7
Babeczki z budyniem

0

0 / 0

Babeczki z budyniem

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szcz. sól

2 szcz. cukier

1.50 szkl. mleko

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. budyń śmietankowy

30 dek. mąka pszenna tortowa

15 dek. masło

10 dek. cukier puder

3 dek. masło

Przygotowanie


1

Masło posiekaj z mąką, dodaj cukier puder, żółtka i szczyptę soli.

2

Wyrób kruche ciasto, zawiń w folię, schłódź.

3

Budyń ugotuj na mleku z dodatkiem 2 łyżek cukru, ostudź.

4

Odkrój 1/3 ciasta, resztę rozwałkuj na grubość 1/2 cm.

5

Foremki natłuść masłem, ustaw je blisko siebie.

6

Za pomocą wałka przenieś ciasto na foremki, dociśnij.

7

Wałkiem odetnij górę ciasta.

8

Do każdej foremki włóż po łyżce budyniu.

9

Przykryj krążkami z reszty ciasta, zlep.

10

Piecz 30 minut w temp. 200 C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły