Babeczki z budyniem
m7
Babeczki z budyniem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
391
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Babeczki z budyniem
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
2 szczyp. cukier
1.50 szkl. mleko
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. budyń śmietankowy
30 dag. mąka pszenna tortowa
15 dag. masło
10 dag. cukier puder
3 dag. masło
Przygotowanie
Masło posiekaj z mąką, dodaj cukier puder, żółtka i szczyptę soli.
Wyrób kruche ciasto, zawiń w folię, schłódź.
Budyń ugotuj na mleku z dodatkiem 2 łyżek cukru, ostudź.
Odkrój 1/3 ciasta, resztę rozwałkuj na grubość 1/2 cm.
Foremki natłuść masłem, ustaw je blisko siebie.
Za pomocą wałka przenieś ciasto na foremki, dociśnij.
Wałkiem odetnij górę ciasta.
Do każdej foremki włóż po łyżce budyniu.
Przykryj krążkami z reszty ciasta, zlep.
Piecz 30 minut w temp. 200 C.