Babeczki szpinakowe z kremem czekoladowym

decomorreno
Babeczki szpinakowe z kremem czekoladowym

0

4.8 / 4

Przedstawiamy rozkosznie zielono - kakaowe babeczki szpinakowe! Puszyste i mięciutkie o aksamitnie czekoladowym smaku przełamanym nutką cytryny. Smakują i wyglądają bajecznie, niczym zerwane wprost z wiosennej rabatki. Zdecydowanie mają w sobie „to coś”, sprawiają, że na ich widok dosłownie chce się powiedzieć UAU!

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

120 g szpinak

70 olej słonecznikowy

125 mleko

1 łyżka sok z cytryny

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

0.75 szkl. cukier

0.50 szkl. wiórki kokosowe

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szcz. sól

200 g masło

35 g kakao decomorreno

1.50 szkl. cukier puder

60 mleko

Przygotowanie


1

Rozgrzej piekarnik do 170°C, formę na 12 babeczek wyłóż papilotkami.

2

W misce wymieszaj wszystkie suche składniki (mąkę pszenną, wiórki kokosowe, cukier oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli).

3

W blenderze umieść wszystkie mokre składniki na babeczki (mleko, sok z cytryny, olej oraz szpinak). Zblenduj na gładko.

4

Składniki mokre połącz z suchymi, następnie gotowym ciastem wypełnij foremki na babeczki. Piecz przez około 20 minut, do tzw. suchego patyczka.

5

W tym czasie w misie ubij na puszysty krem masło. W następnej kolejności - dodawaj do niego stopniowo cukier puder, kakao oraz dolewaj mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

6

Przełóż krem do rękawa cukierniczego i udekoruj nim babeczki. Gotowy deser możesz podawać od razu po przygotowaniu lub lekko schłodzony w lodówce.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły