Babeczki po męsku
lubella
Prawdziwy mężczyzna musi dobrze zjeść! Nasze danie to propozycja idealna dla kipiących testosteronem macho. Kiełbasa toruńska, pełnotłusty ementaler, jajka, papryczki chilli, makaron, a do tego cebula - po prostu babeczki po męsku!
3
5 / 1
Prawdziwy mężczyzna musi dobrze zjeść! Nasze danie to propozycja idealna dla kipiących testosteronem macho. Kiełbasa toruńska, pełnotłusty ementaler, jajka, papryczki chilli, makaron, a do tego cebula - po prostu babeczki po męsku!
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella świderki
200 g kiełbasa toruńska
1 szt. cukinia
1 szt. marchew
1 szt. cebula
80 g ser ementaler pełnotłusty
4 szt. jaja kurze całe
1 łyżka olej słonecznikowy
100 śmietana 18%
1 szt. ząbek czosnku
2 szt. papryczka chili
1 szt. pieprz, sól do smaku
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Kiełbasę i marchew kroimy w małą kostkę, a chili, cebulę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy je razem na oleju przez 6 minut, dodajemy śmietanę i jaja. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Cukinię kroimy na cienkie plastry, którymi wyłożymy babeczki.
Makaron łączymy z sosem na patelni. Formy na babeczki wykładamy plastrami cukinii. Wsypujemy do środka makaron wymieszany z sosem. Posypujemy serem i pieczemy w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu, przez 8 minut.