Babeczki po męsku

lubella
Babeczki po męsku

3

5 / 1

Prawdziwy mężczyzna musi dobrze zjeść! Nasze danie to propozycja idealna dla kipiących testosteronem macho. Kiełbasa toruńska, pełnotłusty ementaler, jajka, papryczki chilli, makaron, a do tego cebula - po prostu babeczki po męsku!

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella świderki

200 g kiełbasa toruńska

1 szt. cukinia

1 szt. marchew

1 szt. cebula

80 g ser ementaler pełnotłusty

4 szt. jaja kurze całe

1 łyżka olej słonecznikowy

100 śmietana 18%

1 szt. ząbek czosnku

2 szt. papryczka chili

1 szt. pieprz, sól do smaku

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Kiełbasę i marchew kroimy w małą kostkę, a chili, cebulę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy je razem na oleju przez 6 minut, dodajemy śmietanę i jaja. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Cukinię kroimy na cienkie plastry, którymi wyłożymy babeczki.

3

Makaron łączymy z sosem na patelni. Formy na babeczki wykładamy plastrami cukinii. Wsypujemy do środka makaron wymieszany z sosem. Posypujemy serem i pieczemy w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu, przez 8 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły