3

Składniki

400 Gramów
Makaron Lubella świderki
200 Gramów
Kiełbasa toruńska
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
80 Gramów
Ser ementaler pełnotłusty
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
olej słonecznikowy
100 Mililitrów
śmietana 18%
1 Sztuka
ząbek czosnku
2 Sztuki
Papryczka chili
1 Sztuka
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Kiełbasę i marchew kroimy w małą kostkę, a chili, cebulę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy je razem na oleju przez 6 minut, dodajemy śmietanę i jaja. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Cukinię kroimy na cienkie plastry, którymi wyłożymy babeczki.
  3. Makaron łączymy z sosem na patelni. Formy na babeczki wykładamy plastrami cukinii. Wsypujemy do środka makaron wymieszany z sosem. Posypujemy serem i pieczemy w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu, przez 8 minut.

Podobne przepisy

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Podwójnie Kakaowe babeczki

Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Pieczarki smażone w cieście

Łatwy Do 40 min
Pieczarki smażone w cieście

Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym

Łatwy Do 40 min
Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Łosoś w galarecie z warzywami

Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Naturesy z hummusem

Łatwy Do 15 min
Naturesy z hummusem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!