Example thumb
2

Składniki

100 Gramów
Makaron Lubella świderki
50 Gramów
Kiełbasa toruńska
0.25 Sztuki
cukinia
0.25 Sztuki
marchew
0.25 Sztuki
cebula
20 Gramów
Ser ementaler pełnotłusty
1 Sztuka
jaja kurze całe
0.25 Łyżki
olej słonecznikowy
25 Mililitrów
śmietana 18%
0.25 Sztuki
ząbek czosnku
0.5 Sztuki
Papryczka chili
0.25 Sztuki
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Kiełbasę i marchew kroimy w małą kostkę, a chili, cebulę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy je razem na oleju przez 6 minut, dodajemy śmietanę i jaja. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Cukinię kroimy na cienkie plastry, którymi wyłożymy babeczki.
  3. Makaron łączymy z sosem na patelni. Formy na babeczki wykładamy plastrami cukinii. Wsypujemy do środka makaron wymieszany z sosem. Posypujemy serem i pieczemy w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu, przez 8 minut.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!