3

Składniki

400 Gramów
Makaron Lubella świderki
200 Gramów
Kiełbasa toruńska
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
80 Gramów
Ser ementaler pełnotłusty
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
olej słonecznikowy
100 Mililitrów
śmietana 18%
1 Sztuka
ząbek czosnku
2 Sztuki
Papryczka chili
1 Sztuka
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Kiełbasę i marchew kroimy w małą kostkę, a chili, cebulę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy je razem na oleju przez 6 minut, dodajemy śmietanę i jaja. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Cukinię kroimy na cienkie plastry, którymi wyłożymy babeczki.
  3. Makaron łączymy z sosem na patelni. Formy na babeczki wykładamy plastrami cukinii. Wsypujemy do środka makaron wymieszany z sosem. Posypujemy serem i pieczemy w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu, przez 8 minut.

Podobne przepisy

Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Przepis
Średni Do 3 godz
Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Pieczarki smażone w cieście

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczarki smażone w cieście

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Śledź z cebulką w sosie ketchupowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Śledź z cebulką w sosie ketchupowym

Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym

Podwójnie Kakaowe babeczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Paszteciki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!