Example thumb
2

Składniki

400 Gramów
Makaron Lubella świderki
200 Gramów
Kiełbasa toruńska
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
80 Gramów
Ser ementaler pełnotłusty
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
olej słonecznikowy
100 Mililitrów
śmietana 18%
1 Sztuka
ząbek czosnku
2 Sztuki
Papryczka chili
1 Sztuka
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Kiełbasę i marchew kroimy w małą kostkę, a chili, cebulę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy je razem na oleju przez 6 minut, dodajemy śmietanę i jaja. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Cukinię kroimy na cienkie plastry, którymi wyłożymy babeczki.
  3. Makaron łączymy z sosem na patelni. Formy na babeczki wykładamy plastrami cukinii. Wsypujemy do środka makaron wymieszany z sosem. Posypujemy serem i pieczemy w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu, przez 8 minut.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!