0

Składniki

1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Szklanki
cukier puder
2 Sztuki
budyń śmietankowy
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Dżem wiśniowy
2 Łyżki
kakao
3 Łyżki
płatki migdałowe
0.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
mąka ziemniaczana
0.5 Sztuki
margaryna
0.5 Sztuki
śmietana 12%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: Do utartego na puch masła i cukru pudru dodajemy, cały czas ucierając (robotem),po jednym żółtku.
  2. Gdy składniki się połączą,wlewamy,w mniejszych porcjach, śmietanę i nadal ucieramy.
  3. Dodajemy siejąc przez sito obie mąki wymieszane z budyniem i proszkiem do pieczenia.
  4. Ciasto wyrabiamy przez 5 minut
  5. .Pod koniec dodajemy pianę ubitą z białek i łączymy z ciastem.
  6. Ciasto dzielimy na 2 części. Jedna część to ciasto białe, do drugiej części ciasta dodajemy kakao.
  7. Wlewamy do foremek babkowych i posypujemy płatkami migdałowymi.
  8. Po upieczeniu zimne babki polewamy sosem wiśniowym.
  9. Temperatura piekarnika : 175C
  10. Czas pieczenia: 45minut

Opis

Babeczki spowodują że na naszej buzi pojawi się słodki uśmiech.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz.

Kawowe brownie

Średni Do 40 min.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Średni Do 1 godz.

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!