Babeczki piaskowe z sosem wiśniowym

eluchap
Babeczki piaskowe z sosem wiśniowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Babeczki spowodują że na naszej buzi pojawi się słodki uśmiech.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1.50 łyżecz. proszek do pieczenia

0.75 szkl. cukier puder

2 szt. budyń śmietankowy

3 szt. jaja kurze całe

2 łyżka kakao decomorreno

3 łyżka płatki migdałowe

0.50 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. mąka ziemniaczana

0.50 szt. margaryna

0.50 szt. śmietana 12%

Przygotowanie


Ciasto: Do utartego na puch masła i cukru pudru dodajemy, cały czas ucierając (robotem),po jednym żółtku.

Gdy składniki się połączą,wlewamy,w mniejszych porcjach, śmietanę i nadal ucieramy.

Dodajemy siejąc przez sito obie mąki wymieszane z budyniem i proszkiem do pieczenia.

Ciasto wyrabiamy przez 5 minut

.Pod koniec dodajemy pianę ubitą z białek i łączymy z ciastem.

Ciasto dzielimy na 2 części. Jedna część to ciasto białe, do drugiej części ciasta dodajemy kakao.

Wlewamy do foremek babkowych i posypujemy płatkami migdałowymi.

Po upieczeniu zimne babki polewamy sosem wiśniowym.

Temperatura piekarnika : 175C

Czas pieczenia: 45minut

Wartości odżywcze na porcję


Energia

287

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły