0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Szklanki
cukier puder
2 Sztuki
budyń śmietankowy
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
3 Łyżki
płatki migdałowe
0.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
mąka ziemniaczana
0.5 Sztuki
margaryna
0.5 Sztuki
śmietana 12%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: Do utartego na puch masła i cukru pudru dodajemy, cały czas ucierając (robotem),po jednym żółtku.
  2. Gdy składniki się połączą,wlewamy,w mniejszych porcjach, śmietanę i nadal ucieramy.
  3. Dodajemy siejąc przez sito obie mąki wymieszane z budyniem i proszkiem do pieczenia.
  4. Ciasto wyrabiamy przez 5 minut
  5. .Pod koniec dodajemy pianę ubitą z białek i łączymy z ciastem.
  6. Ciasto dzielimy na 2 części. Jedna część to ciasto białe, do drugiej części ciasta dodajemy kakao.
  7. Wlewamy do foremek babkowych i posypujemy płatkami migdałowymi.
  8. Po upieczeniu zimne babki polewamy sosem wiśniowym.
  9. Temperatura piekarnika : 175C
  10. Czas pieczenia: 45minut

Opis

Babeczki spowodują że na naszej buzi pojawi się słodki uśmiech.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!