Babeczki Mikołajki z kremem budyniowym

decomorreno
Babeczki Mikołajki z kremem budyniowym

0

5 / 5

Dzisiaj przepis na bożonarodzeniowe rozpływające się w ustach babeczki. Połączenie chrupkiego ciasta kakaowego, kremu budyniowego oraz świeżych truskawek tworzy idealną kompozycję smaków. Do tego babeczki są proste w wykonaniu i pięknie się prezentują na świątecznym stole.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

180 g mąka pszenna tortowa lubella

20 g kakao decomorreno

120 g masło

20 g cukier puder

1 szcz. sól

1 szt. budyń śmietankowy

400 mleko uht 3,2%

12 szt. truskawki

Przygotowanie


1

Wymieszaj mąkę, kakao oraz cukier i szczyptę soli. Dodaj zimne, pokrojone w kostkę masło.

2

Następnie szybko zagnieć ciasto. Owiń je folią spożywczą, włóż do lodówki na minimum 30 minut.

3

Gdy ciasto się schłodzi rozwałkuj je i wykrój koła. Wylep foremki na kruche babeczki. Włóż je ponownie do lodówki.

4

Rozgrzej piekarniki do 180 C. Przed włożeniem do piekarnika nakłuj widelcem dno babeczek. Piecz przez około 12 minut. Po upieczeniu, gdy ciasto lekko ostygnie - delikatnie wyjmij je z foremek.

5

Ugotuj budyń zgodnie z opisem na opakowaniu. Wypełnij babeczki kremem, następnie ułóż truskawki (bez szypułek). Wierzch udekoruj budyniem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły