0

Składniki

400 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
3 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
50 Gramów
Cukier kryształ
150 Gramów
masło śmietankowe
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Sztuki
Żółtka jaja kurzego
850 Gramów
Masa makowa
400 Gramów
Gotowa masa krówkowa
1 Łyżka
śmietana 18%
1 Garść
Dekoracje
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiewam. Dodaję proszek do pieczenia, cukier, posiekane masło, żółtka, śmietanę i kakao.
  2. Zagniatam ciasto. Jeśli jest zbyt gęste dodaję odrobinę wody.
  3. Ciasto rozwałkowuję na stolnicy posypanej mąką. Wylepiam nim foremki do babeczek.
  4. Napełniam je masą makową. Piekę przez około 20 minut w temp. 180 na złoty kolor. Studzę.
  5. Schłodzoną masę krówkową przekładam do szprycy i dekoruje nią babeczki.

Opis

Idealne na święta!

Podobne przepisy

Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Muffiny czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny czekoladowe

Ciasto kakaowe kukułka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ciasto kakaowe kukułka

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Przepis
Średni Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!