Babeczki makowo-krówkowe

MalgorzataRyszkiewicz
Babeczki makowo-krówkowe

0

0 / 0

Idealne na święta!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

50 g cukier kryształ

400 g mąka pszenna tortowa lubella

150 g masło śmietankowe

1 łyżeczka proszek do pieczenia

2 szt. żółtka jaja kurzego

850 g masa makowa

400 g gotowa masa krówkowa

1 łyżka śmietana 18%

3 łyżeczka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Mąkę przesiewam. Dodaję proszek do pieczenia, cukier, posiekane masło, żółtka, śmietanę i kakao.

2

Zagniatam ciasto. Jeśli jest zbyt gęste dodaję odrobinę wody.

3

Ciasto rozwałkowuję na stolnicy posypanej mąką. Wylepiam nim foremki do babeczek.

4

Napełniam je masą makową. Piekę przez około 20 minut w temp. 180 na złoty kolor. Studzę.

5

Schłodzoną masę krówkową przekładam do szprycy i dekoruje nią babeczki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły