Babeczki kakaowe w szybkim i lekkim wydaniu

zubd
Babeczki kakaowe w szybkim i lekkim wydaniu

0

0 / 0

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

8 łyżeczka kakao decomorreno

0.50 szkl. cukier

2 łyżeczka proszek do pieczenia

2 łyżeczka cukier waniliowy

1 szt. jajko

1 szkl. mleko 2%

0.50 szkl. olej

1 łyżka cukier puder do dekoracji

Przygotowanie


1

Produkty sypkie: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy łączymy ze sobą przesypując do miski, po czym dodajemy produkty płynne: jajko, mleko, olej.

2

Wszystkie produkty dokładnie mieszamy ze sobą i przelewamy do dowolnych kształtów małych foremek.

3

Wstawiamy do piekarnika, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 min.

4

Po upieczeniu babeczki dekorujemy cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły