Babeczki kakaowe w szybkim i lekkim wydaniu
zubd
Wartości odżywcze na porcję
Energia
154
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
8 łyżecz. kakao decomorreno
0.50 szkl. cukier
2 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżecz. cukier waniliowy
1 szt. jajko
1 szkl. mleko 2%
0.50 szkl. olej
1 łyżka cukier puder do dekoracji
Przygotowanie
Produkty sypkie: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy łączymy ze sobą przesypując do miski, po czym dodajemy produkty płynne: jajko, mleko, olej.
Wszystkie produkty dokładnie mieszamy ze sobą i przelewamy do dowolnych kształtów małych foremek.
Wstawiamy do piekarnika, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 min.
Po upieczeniu babeczki dekorujemy cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
154
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.