Babeczki kakaowe w szybkim i lekkim wydaniu
zubd
0
0 / 0
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
8 łyżeczka kakao decomorreno
0.50 szkl. cukier
2 łyżeczka proszek do pieczenia
2 łyżeczka cukier waniliowy
1 szt. jajko
1 szkl. mleko 2%
0.50 szkl. olej
1 łyżka cukier puder do dekoracji
Przygotowanie
1
Produkty sypkie: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy łączymy ze sobą przesypując do miski, po czym dodajemy produkty płynne: jajko, mleko, olej.
2
Wszystkie produkty dokładnie mieszamy ze sobą i przelewamy do dowolnych kształtów małych foremek.
3
Wstawiamy do piekarnika, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 min.
4
Po upieczeniu babeczki dekorujemy cukrem pudrem.