Babeczki kakaowe w szybkim i lekkim wydaniu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
zubd
![Babeczki kakaowe w szybkim i lekkim wydaniu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977431585.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
8 łyżecz. kakao decomorreno
0.50 szkl. cukier
2 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżecz. cukier waniliowy
1 szt. jajko
1 szkl. mleko 2%
0.50 szkl. olej
1 łyżka cukier puder do dekoracji
Przygotowanie
1
Produkty sypkie: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy łączymy ze sobą przesypując do miski, po czym dodajemy produkty płynne: jajko, mleko, olej.
2
Wszystkie produkty dokładnie mieszamy ze sobą i przelewamy do dowolnych kształtów małych foremek.
3
Wstawiamy do piekarnika, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 min.
4
Po upieczeniu babeczki dekorujemy cukrem pudrem.