Babeczki Kakaowe
KlaudiaOsinska
Wartości odżywcze na porcję
Energia
320
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.5 / 2
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
0.50 szkl. cukier
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 opak. cukier waniliowy
0.50 szkl. kakao decomorreno
83 olej roślinny
2 szt. jaja l
1 szkl. mleko uht 3,2%
1 opak. lubella mlekołaki choco piegołaki
Przygotowanie
Przygotowanie. Włączyć piekarnik aby nagrzał się do temperatury 190 Stopni C.
W większej misce umieścić składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, kakao) i wymieszać.
Do mniejszej miski wlać wszystkie składniki mokre (olej, jajka, mleko) i również je połączyć. Następnie składniki mokre przelać do miski z suchymi. Delikatnie połączyć je tak, aby powstała jednolita gładka konsystencja.
Gotową masę przelać do foremek silikonowych lub papilotek. Piec babeczki na grzałce górnej i dolnej na środkowym poziomie ok. 15-20 minut, aż babeczki urosną i nabiorą kolorku. Babeczki można dekorować dowolnymi składnikami. Ja użyłam masy śmietankowej i stworzyłam ciasteczkowe potworki z płatków "Mlekołaki " z Lubelli. Smacznego dzieciaki! :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
320
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.