Babeczki Kakaowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
KlaudiaOsinska
![Babeczki Kakaowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974659926.jpeg&w=3840&q=75)
0
4.5 / 2
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
0.50 szkl. cukier
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 opak. cukier waniliowy
0.50 szkl. kakao decomorreno
83 olej roślinny
2 szt. jaja l
1 szkl. mleko uht 3,2%
1 opak. lubella mlekołaki choco piegołaki
Przygotowanie
Przygotowanie. Włączyć piekarnik aby nagrzał się do temperatury 190 Stopni C.
W większej misce umieścić składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, kakao) i wymieszać.
Do mniejszej miski wlać wszystkie składniki mokre (olej, jajka, mleko) i również je połączyć. Następnie składniki mokre przelać do miski z suchymi. Delikatnie połączyć je tak, aby powstała jednolita gładka konsystencja.
Gotową masę przelać do foremek silikonowych lub papilotek. Piec babeczki na grzałce górnej i dolnej na środkowym poziomie ok. 15-20 minut, aż babeczki urosną i nabiorą kolorku. Babeczki można dekorować dowolnymi składnikami. Ja użyłam masy śmietankowej i stworzyłam ciasteczkowe potworki z płatków "Mlekołaki " z Lubelli. Smacznego dzieciaki! :)