Babeczki Kakaowe

KlaudiaOsinska
Babeczki Kakaowe

0

4.5 / 2

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

0.50 szkl. cukier

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 opak. cukier waniliowy

0.50 szkl. kakao decomorreno

83 olej roślinny

2 szt. jaja l

1 szkl. mleko uht 3,2%

1 opak. lubella mlekołaki choco piegołaki

Przygotowanie


1

Przygotowanie. Włączyć piekarnik aby nagrzał się do temperatury 190 Stopni C.

2

W większej misce umieścić składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, kakao) i wymieszać.

3

Do mniejszej miski wlać wszystkie składniki mokre (olej, jajka, mleko) i również je połączyć. Następnie składniki mokre przelać do miski z suchymi. Delikatnie połączyć je tak, aby powstała jednolita gładka konsystencja.

4

Gotową masę przelać do foremek silikonowych lub papilotek. Piec babeczki na grzałce górnej i dolnej na środkowym poziomie ok. 15-20 minut, aż babeczki urosną i nabiorą kolorku. Babeczki można dekorować dowolnymi składnikami. Ja użyłam masy śmietankowej i stworzyłam ciasteczkowe potworki z płatków "Mlekołaki " z Lubelli. Smacznego dzieciaki! :)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

320

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

52

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły