1

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
jogurt naturalny
1 Szklanka
cukier
2.5 Szklanki
Mąka tortowa
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Sztuki
ananas plastry w syropie
0.5 Szklanki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywną pianę z 0,5szklanki cukru i solą.
  2. Żółtka, cukier i cukier waniliowy ubić aż do białości za pomocą miksera.
  3. Dodać jogurt, miksować, następnie margarynę lub olej i
  4. dalej miksować.
  5. Do otrzymanej masy dodać pianę, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką.
  6. Na koniec dodawać porcjami mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
  7. Delikatnie wymieszać dodać odsączone ananasy.
  8. Do blaszki z otworami wsunąć foremki i nałożyć do nich ciasto.
  9. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
  10. Temperatura piekarnika: 180C
  11. Czas pieczenia: 30minut.

Opis

DELIKATNE I SMACZNE

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!