Babeczki jogurtowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Babeczki jogurtowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975451383.jpeg&w=3840&q=75)
DELIKATNE I SMACZNE
1
0 / 0
DELIKATNE I SMACZNE
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. jogurt naturalny
1 szkl. cukier
2.50 szkl. mąka tortowa
2 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
3 szt. ananas plastry w syropie
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
Białka ubić na sztywną pianę z 0,5szklanki cukru i solą.
Żółtka, cukier i cukier waniliowy ubić aż do białości za pomocą miksera.
Dodać jogurt, miksować, następnie margarynę lub olej i
dalej miksować.
Do otrzymanej masy dodać pianę, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką.
Na koniec dodawać porcjami mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać dodać odsączone ananasy.
Do blaszki z otworami wsunąć foremki i nałożyć do nich ciasto.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Temperatura piekarnika: 180C
Czas pieczenia: 30minut.