1

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
jogurt naturalny
1 Szklanka
cukier
2.5 Szklanki
Mąka tortowa
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Sztuki
ananas plastry w syropie
0.5 Szklanki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywną pianę z 0,5szklanki cukru i solą.
  2. Żółtka, cukier i cukier waniliowy ubić aż do białości za pomocą miksera.
  3. Dodać jogurt, miksować, następnie margarynę lub olej i
  4. dalej miksować.
  5. Do otrzymanej masy dodać pianę, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką.
  6. Na koniec dodawać porcjami mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
  7. Delikatnie wymieszać dodać odsączone ananasy.
  8. Do blaszki z otworami wsunąć foremki i nałożyć do nich ciasto.
  9. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
  10. Temperatura piekarnika: 180C
  11. Czas pieczenia: 30minut.

Opis

DELIKATNE I SMACZNE

Podobne przepisy

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Muffinkowe ciasto z owocami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Muffiny waniliowe świąteczne

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny waniliowe świąteczne

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!