Babeczki jogurtowe

eluchap
Babeczki jogurtowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

DELIKATNE I SMACZNE

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. jogurt naturalny

1 szkl. cukier

2.50 szkl. mąka tortowa

2 szt. jajko

1 szt. cukier waniliowy

3 szt. ananas plastry w syropie

0.50 szkl. olej

Przygotowanie


Białka ubić na sztywną pianę z 0,5szklanki cukru i solą.

Żółtka, cukier i cukier waniliowy ubić aż do białości za pomocą miksera.

Dodać jogurt, miksować, następnie margarynę lub olej i

dalej miksować.

Do otrzymanej masy dodać pianę, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką.

Na koniec dodawać porcjami mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.

Delikatnie wymieszać dodać odsączone ananasy.

Do blaszki z otworami wsunąć foremki i nałożyć do nich ciasto.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Temperatura piekarnika: 180C

Czas pieczenia: 30minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

195

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły