Babeczki jogurtowe

m7
Babeczki jogurtowe

2

0 / 0

Coś na deser, wyglądają super i tak też smakuja. Można dodawac dowolne owoce, jakie kto lubi :)

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

400 jogurt naturalny

4 łyżeczka żelatyna

3 łyżeczka cukier puder

2 łyżeczka sok z cytryny

0.50 kost. masło

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. żółtko

1 szt. kiwi

1 szt. cukier waniliowy

1 łyżka cukier

5 łyżka bułka tarta

3 łyżka tłuszcz

20 dek. truskawki

40 dek. melon

Przygotowanie


1

Z mąki, masła, żółtek, cukru i cukru waniliowego zagnieść ciasto kruche. Schładzać ok. 30 min.

2

Foremki do babeczek posmarować tłuszczem i oprószyć bułka tarta. Owoce umyć, obrać i pokroić.

3

Foremki wylepic ciastem, piec 12 min w 175 stopniach. Żelatyne zalac 2-3 łyż. Wody, namoczyc i rozpuscic podgrzewajac.

4

Jogurt polaczyc z sokiem z cytryny i cukrem pudrem dodac żelatyne, wstawic do lodówki. Gdy krem stężeje, napelnic nim ostudzone babeczki.

5

Udekorować pokrojonymi owocami. Schłodź i zjedz ;)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły