2

Składniki

400 Mililitrów
jogurt naturalny
4 Łyżeczki
ŻELATYNA
3 Łyżeczki
cukier puder
2 Łyżeczki
sok z cytryny
0.5 Kostki
masło
1 Szklanka
mąka
2 Sztuki
Żółtko
1 Sztuka
kiwi
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżka
cukier
5 Łyżek
bułka tarta
3 Łyżki
tłuszcz
20 Dekagramów
truskawki
40 Dekagramów
Melon
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z mąki, masła, żółtek, cukru i cukru waniliowego zagnieść ciasto kruche. Schładzać ok. 30 min.
  2. Foremki do babeczek posmarować tłuszczem i oprószyć bułka tarta. Owoce umyć, obrać i pokroić.
  3. Foremki wylepic ciastem, piec 12 min w 175 stopniach. Żelatyne zalac 2-3 łyż. Wody, namoczyc i rozpuscic podgrzewajac.
  4. Jogurt polaczyc z sokiem z cytryny i cukrem pudrem dodac żelatyne, wstawic do lodówki. Gdy krem stężeje, napelnic nim ostudzone babeczki.
  5. Udekorować pokrojonymi owocami. Schłodź i zjedz ;)

Opis

Coś na deser, wyglądają super i tak też smakuja. Można dodawac dowolne owoce, jakie kto lubi :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!