Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami
formularz
0
3.3 / 12
Wytrawne babeczki jajeczne z warzywami i wędliną to łatwa w przygotowaniu przekąska, którą chętnie zajadają duzi i mali smakosze :)
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. jaja l
1 szt. ogórki kiszone krakus
0.30 szt. papryka czerwona
0.30 szt. papryka żółta
4 szt. pieczarki
4 plast. wędlina
0.50 pęcz. szczypiorek
30 g ser żółty
1 szt. ząbek czosnku
1 szcz. sól, pieprz
1 szcz. suszona papryczka chili
Przygotowanie
1
Jajka roztrzepać z przyprawami.
2
Paprykę, ogórka, pieczarki i wędlinę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce, a szczypior posiekać, dodać do jaj i wymieszać.
3
Masę przelać do foremek (max 2/3 wysokości), wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 18-20 minut.