Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami

formularz
Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami

0

3.3 / 12

Wytrawne babeczki jajeczne z warzywami i wędliną to łatwa w przygotowaniu przekąska, którą chętnie zajadają duzi i mali smakosze :)

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 szt. jaja l

1 szt. ogórki kiszone krakus

0.30 szt. papryka czerwona

0.30 szt. papryka żółta

4 szt. pieczarki

4 plaster wędlina

0.50 pęcz. szczypiorek

30 g ser żółty

1 szt. ząbek czosnku

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. suszona papryczka chili

Przygotowanie


1

Jajka roztrzepać z przyprawami.

2

Paprykę, ogórka, pieczarki i wędlinę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce, a szczypior posiekać, dodać do jaj i wymieszać.

3

Masę przelać do foremek (max 2/3 wysokości), wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 18-20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

430

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły