Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami
formularz
Wytrawne babeczki jajeczne z warzywami i wędliną to łatwa w przygotowaniu przekąska, którą chętnie zajadają duzi i mali smakosze :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
430
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.3 / 12
Wytrawne babeczki jajeczne z warzywami i wędliną to łatwa w przygotowaniu przekąska, którą chętnie zajadają duzi i mali smakosze :)
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. jaja l
1 szt. ogórki kiszone krakus
0.30 szt. papryka czerwona
0.30 szt. papryka żółta
4 szt. pieczarki
4 plaster wędlina
0.50 pęcz. szczypiorek
30 g ser żółty
1 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. suszona papryczka chili
Przygotowanie
Jajka roztrzepać z przyprawami.
Paprykę, ogórka, pieczarki i wędlinę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce, a szczypior posiekać, dodać do jaj i wymieszać.
Masę przelać do foremek (max 2/3 wysokości), wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 18-20 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
430
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.