BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI
kontakt_3
Pomysł na niebanalny podwieczorek lub pyszny deser. A może upieczone dzień wcześniej zaskoczą małego łasucha w śniadaniówce? Babeczki jaglane to doskonały pomysł na różne okazje.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
147
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 1
Pomysł na niebanalny podwieczorek lub pyszny deser. A może upieczone dzień wcześniej zaskoczą małego łasucha w śniadaniówce? Babeczki jaglane to doskonały pomysł na różne okazje.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 szt. mus kubuś jabłko, brzoskwinia, banan, marchew
100 g mąka jaglana
2 szt. banan
2 szt. jaja l
50 g olej kokosowy
0.25 szkl. cukier
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1.50 łyżka mak
0.50 szkl. maliny
Przygotowanie
Banany umieszczamy w misce i rozgniatamy widelcem.
Dodajemy jajka, cukier i przestudzony olej. Mieszamy.
Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz łyżkę maku. Miksujemy do połączenia składników.
W blaszce do muffinów umieszczamy 12 papilotek i wypełniamy je masą do 3/4 wysokości. Na wierzchu umieszczamy maliny i posypujemy makiem.
Babeczki pieczemy ok 25-30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Studzimy na kratce. SMACZNEGO!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
147
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.