BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

kontakt_3
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

1

5 / 1

Pomysł na niebanalny podwieczorek lub pyszny deser. A może upieczone dzień wcześniej zaskoczą małego łasucha w śniadaniówce? Babeczki jaglane to doskonały pomysł na różne okazje.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 szt. mus kubuś jabłko, brzoskwinia, banan, marchew

100 g mąka jaglana

2 szt. banan

2 szt. jaja l

50 g olej kokosowy

0.25 szkl. cukier

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1.50 łyżka mak

0.50 szkl. maliny

Przygotowanie


1

Banany umieszczamy w misce i rozgniatamy widelcem.

2

Dodajemy jajka, cukier i przestudzony olej. Mieszamy.

3

Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz łyżkę maku. Miksujemy do połączenia składników.

4

W blaszce do muffinów umieszczamy 12 papilotek i wypełniamy je masą do 3/4 wysokości. Na wierzchu umieszczamy maliny i posypujemy makiem.

5

Babeczki pieczemy ok 25-30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Studzimy na kratce. SMACZNEGO!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

147

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły