0

Składniki

300 Mililitrów
mleko
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Szklanki
cukier
0.25 Szklanki
mąka ziemniaczana
0.5 Szklanki
Mąka tortowa
0.5 Szklanki
Borówka amerykańska
0.5 Szklanki
Pałeczki czekoladowe
2 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
2 Sztuki
Śnieżka
2 Łyżki
Zimna woda
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białka oddzielić od żółtek.
  2. Żółtka utrzeć 1 cukrem na puszystą masę, pod koniec dodając wodę. Ubić na sztywno pianę z cukrem waniliowym. Do miski przełożyć utarte żółtka, ubitą pianę i przesiane przez sito obie mąki i proszek do pieczenia.
  3. przygotować foremki do babeczek wysmarowane i wysypane kaszką manną lub wyłożone papierkami do pieczenia babeczek.
  4. każdą foremkę napełnić na 3/4 objętości, bo ciasto wyrośnie.
  5. piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut, przygotować śnieżkę wg przepisu. Wystudzone babeczki udekorować ubitą śnieżką, posypać borówkami.
  6. można dodać pałeczki czekoladowe do dekoracji.

Opis

Te babeczki przygotowałam na jeden z konkursów. Wyszły bardzo smaczne i eleganckie.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!