0

Składniki

300 Mililitrów
mleko
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Szklanki
cukier
0.25 Szklanki
mąka ziemniaczana
0.5 Szklanki
Mąka tortowa
0.5 Szklanki
Borówka amerykańska
0.5 Szklanki
Pałeczki czekoladowe
2 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
2 Sztuki
Śnieżka
2 Łyżki
Zimna woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka oddzielić od żółtek.
  2. Żółtka utrzeć 1 cukrem na puszystą masę, pod koniec dodając wodę. Ubić na sztywno pianę z cukrem waniliowym. Do miski przełożyć utarte żółtka, ubitą pianę i przesiane przez sito obie mąki i proszek do pieczenia.
  3. przygotować foremki do babeczek wysmarowane i wysypane kaszką manną lub wyłożone papierkami do pieczenia babeczek.
  4. każdą foremkę napełnić na 3/4 objętości, bo ciasto wyrośnie.
  5. piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut, przygotować śnieżkę wg przepisu. Wystudzone babeczki udekorować ubitą śnieżką, posypać borówkami.
  6. można dodać pałeczki czekoladowe do dekoracji.

Opis

Te babeczki przygotowałam na jeden z konkursów. Wyszły bardzo smaczne i eleganckie.

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Puszysty sernik

Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Toffi

Średni Do 1 godz
Toffi

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!