Babeczki czekoladowe z orzechowym przybraniem

m7
Babeczki czekoladowe z orzechowym przybraniem

3

0 / 0

Szybkie i proste do wykonania pyszne, czekoladowe babeczki z orzechami. Te babeczki można dekorować dowolnie np. czekoladą i orzechami lub świeżymi owocami.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 łyżeczka sól

1 łyżeczka esencja waniliowa

90 g czekolada gorzka

225 g mąka pszenna

125 g masło

220 g cukier

125 g śmietana

1 szkl. maliny

1 szkl. orzechy laskowe

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. nutella

Przygotowanie


1

Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni i przygotować 30 papierowych foremek do pieczenia.

2

W średniej wielkości misce wymieszać mąkę, proszek i sól.

3

W naczyniu z podwójnym dnem z lekko wrzącą wodą rozpuścić gorzką czekoladę.

4

W średniej misce mikserem na najwyższej prędkości utrzeć masło i cukier na gładką, jasną masę. Dodać jajka, rozpuszczoną, lekko ostudzoną czekoladę i esencję waniliową.

5

Dodać wcześniej wymieszaną mąkę i śmietanę.

6

Rozłożyć ciasto do foremek (2/3 wysokości) i piec około 15-20 minut. Po ich ostudzeniu dekorować wedle uznania.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły