1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Szklanki
cukier
3 Sztuki
jajko
1 Sztuka
Galaretka pomarańczowa
3 Łyżki
mąka
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
maliny
0.5 Szklanki
Winogrona białe
0.5 Szklanki
brzoskwinia w syropie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do miski wbijamy jajka i cukier.
  2. Ubijamy na pianę.
  3. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy.
  4. Przekładamy do foremek i pieczemy w piekarniku w 180 C, aż patyczek po nakłuciu ciasta będzie suchy.
  5. Układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką.

Opis

Świetne danie na urodziny dziecka.

Podobne przepisy

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Przepis
Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!