Baba Zebra
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Baba Zebra](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977334786.jpeg&w=3840&q=75)
Babka zebra to proste i szybkie ciasto, które po przekrojeniu wygląda bardzo interesująco. Z dodatkiem polewy czekoladowej świetnie pasuje do kawy.
1
3 / 1
Babka zebra to proste i szybkie ciasto, które po przekrojeniu wygląda bardzo interesująco. Z dodatkiem polewy czekoladowej świetnie pasuje do kawy.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
250 olej rzepakowy uniwersalny
125 woda mineralna gazowana
2.50 szkl. mąka pszenna tortowa
1.50 szkl. cukier
7 szt. jaja kurze całe
1 szt. polewa czekoladowa
1 łyżka proszek do pieczenia
2 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Jaja z cukrem zmiksować na puszysta masę.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, wodę gazowaną i olej.
Miksować, aż do momentu pojawienia się pęcherzy powietrza.
Na wysmarowaną formę z kominkiem wylać część ciasta. Do reszty dodać dwie łyżki kakao i wymieszać.
Wylać na białą część ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 st. C i piec 45 minut.
Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.