Azteckie wrapsy

m7
Azteckie wrapsy

0

0 / 0

To prosta ale bardzo smaczna potrawa ,szpinakowe wrapsy sa poprostu rewelacyjne -to odkrycie moje z ostatnich zakupów .Wszytko zalezy od tego co kto lubi a ja szpinak uwielbiam.Są też takie pomidorowe i zwykłe i każde są napewno dobre . ja polecam szpinakowe z mięsem i sosem meksykańskim ,płatkami czosnku i sosem worcester shire.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

6 szt. wrapsy szpinakowe

1 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. sos meksykański knorr

1 szt. płatki czosnku i papryki

1 szt. sos worcester shire

1 szt. cebula czerwona

1 szt. papryka czerwona

1 szt. sałata karbowana

40 dek. mięso mielone z łopatki

Przygotowanie


1

Mięso doprawiamy : czosnkiem świeżym,pieprzem ziołowym ,przyprawą do dań kuchni meksykańskiej.Odstawiamy na trochę .

2

Na paletlni przygotowujemy sos tak jak na opakowaniu.

3

Nastepnie smazymy mięso, dodajemy do niego płatków czosnku i papryki,gdy jest juz usmażone to kukurydzę.

4

Łączymy je z sosem meksykańskim,dodajemy sos worcester shire -gdy ktos lubi bardziej pikantnie to wiecej .

5

Kroimy warzywa .

6

Podgrzewamy na suchej patelni wrapsy- pod wpływem ciepła zmiękną .Układamy je na talerzu ,na każdy kładziemy liść sałaty , na to mięso z sosem , a na mięso warzywa.

7

zawijamy robiąc taką kopertę ale z jednej strony otwartą

8

Dodam ze można tutaj wykazać sie swoją inwencją dodając różne warzywa .

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły