7

Składniki

400 Gramów
makaron Lubella Pappardelle
200 Gramów
Polędwica wołowa
200 Gramów
marchew
1 Sztuka
por
2 Sztuki
cebula czerwona
3 Sztuki
ząbek czosnku
5 Sztuk
pieczarki
4 Łyżki
sos sojowy
3 Łyżki
cukier
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
cebula dymka
1 Łodyga
kolendra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Wołowinę kroimy w cienkie plastry lub słupki.
  3. Cebulę i czosnek siekamy w kostkę.
  4. Marchew kroimy w słupki.
  5. Pieczarki kroimy w plasterki.
  6. Por kroimy w kółka.
  7. Na rozgrzaną mocno patelnię wlewamy odrobinę oleju, następnie wrzucamy mięso oraz warzywa. Szybko mieszamy, aż lekko się zarumienią.
  8. Dodajemy sos sojowy, cukier i odparowujemy, żeby powstała glazura.
  9. Dodajemy makaron i posypujemy listkami kolendry i cebulą dymką.

Podobne przepisy

Makaron z mięsem

Średni Do 1 godz

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min

Penne z grzybami i serem pleśniowym

Łatwy Do 40 min

Penne z gulaszem z indyka

Łatwy Do 40 min

Rozgrzewające curry indyjskie

Łatwy Do 40 min

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Sajgonki z czerwoną soczewicą

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!