Azjatyckie pappardelle z wołowiną

lubella
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

1

0 / 0

Namiastka Azji w domowym zaciszu? Z naszym przepisem na pappardelle z wołowiną, z dodatkiem czosnku, pieczarek, smakowitej marchewki i innych warzyw Azja sama do Ciebie zawita! Danie dopraw sosem sojowym i pachnącą kolendrą.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella pappardelle

200 g polędwica wołowa

200 g marchew

1 szt. por

2 szt. cebula czerwona

3 szt. ząbek czosnku

5 szt. pieczarki

4 łyżka sos sojowy

3 łyżka cukier

1 szczyp. pieprz

1 szt. cebula dymka

1 łodyga kolendra

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Wołowinę kroimy w cienkie plastry lub słupki.

3

Cebulę i czosnek siekamy w kostkę.

4

Marchew kroimy w słupki.

5

Pieczarki kroimy w plasterki.

6

Por kroimy w kółka.

7

Na rozgrzaną mocno patelnię wlewamy odrobinę oleju, następnie wrzucamy mięso oraz warzywa. Szybko mieszamy, aż lekko się zarumienią.

8

Dodajemy sos sojowy, cukier i odparowujemy, żeby powstała glazura.

9

Dodajemy makaron i posypujemy listkami kolendry i cebulą dymką.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

627

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

94

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły