Azjatyckie pappardelle z wołowiną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Azjatyckie pappardelle z wołowiną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8750-1702058075562.jpeg&w=3840&q=75)
Namiastka Azji w domowym zaciszu? Z naszym przepisem na pappardelle z wołowiną, z dodatkiem czosnku, pieczarek, smakowitej marchewki i innych warzyw Azja sama do Ciebie zawita! Danie dopraw sosem sojowym i pachnącą kolendrą.
1
0 / 0
Namiastka Azji w domowym zaciszu? Z naszym przepisem na pappardelle z wołowiną, z dodatkiem czosnku, pieczarek, smakowitej marchewki i innych warzyw Azja sama do Ciebie zawita! Danie dopraw sosem sojowym i pachnącą kolendrą.
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella pappardelle
200 g polędwica wołowa
200 g marchew
1 szt. por
2 szt. cebula czerwona
3 szt. ząbek czosnku
5 szt. pieczarki
4 łyżka sos sojowy
3 łyżka cukier
1 szczyp. pieprz
1 szt. cebula dymka
1 łodyga kolendra
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wołowinę kroimy w cienkie plastry lub słupki.
Cebulę i czosnek siekamy w kostkę.
Marchew kroimy w słupki.
Pieczarki kroimy w plasterki.
Por kroimy w kółka.
Na rozgrzaną mocno patelnię wlewamy odrobinę oleju, następnie wrzucamy mięso oraz warzywa. Szybko mieszamy, aż lekko się zarumienią.
Dodajemy sos sojowy, cukier i odparowujemy, żeby powstała glazura.
Dodajemy makaron i posypujemy listkami kolendry i cebulą dymką.