7

Składniki

200 Gramów
makaron Lubella Pappardelle
100 Gramów
Polędwica wołowa
100 Gramów
marchew
0.5 Sztuki
por
1 Sztuka
cebula czerwona
1.5 Sztuki
ząbek czosnku
2.5 Sztuki
pieczarki
2 Łyżki
sos sojowy
1.5 Łyżki
cukier
0.5 Szczypty
pieprz
0.5 Sztuki
cebula dymka
0.5 Łodygi
kolendra
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Wołowinę kroimy w cienkie plastry lub słupki.
  3. Cebulę i czosnek siekamy w kostkę.
  4. Marchew kroimy w słupki.
  5. Pieczarki kroimy w plasterki.
  6. Por kroimy w kółka.
  7. Na rozgrzaną mocno patelnię wlewamy odrobinę oleju, następnie wrzucamy mięso oraz warzywa. Szybko mieszamy, aż lekko się zarumienią.
  8. Dodajemy sos sojowy, cukier i odparowujemy, żeby powstała glazura.
  9. Dodajemy makaron i posypujemy listkami kolendry i cebulą dymką.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!