Awokado z łososiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Awokado z łososiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8352-1702058043461.jpeg&w=3840&q=75)
Mus awokado z lososiem i smietanka w szklaneczce. Podawac na aperitif lub jako pierwsze danie.
0
0 / 0
Mus awokado z lososiem i smietanka w szklaneczce. Podawac na aperitif lub jako pierwsze danie.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
20 gęsta śmietana
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
200 g wedzony łosoś
2 szt. awokado
1 szt. cytryna
1 szt. pęczek szczypiorku
4 szt. pomidorki koktajlowe
Przygotowanie
1
Obrac awokado i wydrazyc pestke. Rozgniezc miazsz widelcem, dodac sok z cytryny, zeby nie zczarnial, doprawic. Pokroic wedzonego lososia na drobne kawalki. Smietanke posolic, dodac pieprzu i posiekanego szczypiorku.
2
do szklaneczek wlozyc purée z awokado, nastepnie pokrojonego lososia i jako ostatnia warstwe -gesta smietanke.
3
ozdobic malutkim pomidorkiem.