Awokado z łososiem
m7
Mus awokado z lososiem i smietanka w szklaneczce. Podawac na aperitif lub jako pierwsze danie.
0
0 / 0
Mus awokado z lososiem i smietanka w szklaneczce. Podawac na aperitif lub jako pierwsze danie.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
20 gęsta śmietana
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
200 g wedzony łosoś
2 szt. awokado
1 szt. cytryna
1 szt. pęczek szczypiorku
4 szt. pomidorki koktajlowe
Przygotowanie
1
Obrac awokado i wydrazyc pestke. Rozgniezc miazsz widelcem, dodac sok z cytryny, zeby nie zczarnial, doprawic. Pokroic wedzonego lososia na drobne kawalki. Smietanke posolic, dodac pieprzu i posiekanego szczypiorku.
2
do szklaneczek wlozyc purée z awokado, nastepnie pokrojonego lososia i jako ostatnia warstwe -gesta smietanke.
3
ozdobic malutkim pomidorkiem.