Awokado nadziewane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1708614483528.png&w=3840&q=75)
Krakus
![Awokado nadziewane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1708951923263.jpg&w=3840&q=75)
Awokado nadziewane to pyszna i zdrowa przekąska, która zachwyca nie tylko smakiem, ale także cennymi wartościami odżywczymi. To pyszne połączenie delikatnego miąższu z awokado wraz z wędzonym łososiem, kaparami, oliwkami czarnymi, chrzanem i majonezem. Faszerowane awokado świetnie smakuje zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie chrupiącego pieczywa lub nachosów. Życzymy smacznego!
1
0 / 0
Awokado nadziewane to pyszna i zdrowa przekąska, która zachwyca nie tylko smakiem, ale także cennymi wartościami odżywczymi. To pyszne połączenie delikatnego miąższu z awokado wraz z wędzonym łososiem, kaparami, oliwkami czarnymi, chrzanem i majonezem. Faszerowane awokado świetnie smakuje zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie chrupiącego pieczywa lub nachosów. Życzymy smacznego!
8
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżka chrzan krakus
1 szt. awokado
80 g łosoś wędzony
1 łyżka kapary
2 łyżka oliwki czarne
0.50 łyżka majonez
1 szczyp. czarnuszka
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Miąższ z awokado wydrążamy do miski (nie wyrzucamy skórki od awokado) i dokładnie miażdżymy za pomocą widelca.
Łososia wędzonego, kapary i oliwki czarne drobno kroimy. Dodajemy do zmiażdżonego awokado.
Do miski dodajemy łyżkę chrzanu i majonez. Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Gotową papkę przekładamy do skórki awokado. Posypujemy czarnuszką.