Awokado nadziewane
Krakus
Awokado nadziewane to pyszna i zdrowa przekąska, która zachwyca nie tylko smakiem, ale także cennymi wartościami odżywczymi. To pyszne połączenie delikatnego miąższu z awokado wraz z wędzonym łososiem, kaparami, oliwkami czarnymi, chrzanem i majonezem. Faszerowane awokado świetnie smakuje zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie chrupiącego pieczywa lub nachosów. Życzymy smacznego!
1
0 / 0
Awokado nadziewane to pyszna i zdrowa przekąska, która zachwyca nie tylko smakiem, ale także cennymi wartościami odżywczymi. To pyszne połączenie delikatnego miąższu z awokado wraz z wędzonym łososiem, kaparami, oliwkami czarnymi, chrzanem i majonezem. Faszerowane awokado świetnie smakuje zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie chrupiącego pieczywa lub nachosów. Życzymy smacznego!
8
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżka chrzan krakus
1 szt. awokado
80 g łosoś wędzony
1 łyżka kapary
2 łyżka oliwki czarne
0.50 łyżka majonez
1 szczyp. czarnuszka
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Miąższ z awokado wydrążamy do miski (nie wyrzucamy skórki od awokado) i dokładnie miażdżymy za pomocą widelca.
Łososia wędzonego, kapary i oliwki czarne drobno kroimy. Dodajemy do zmiażdżonego awokado.
Do miski dodajemy łyżkę chrzanu i majonez. Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Gotową papkę przekładamy do skórki awokado. Posypujemy czarnuszką.