Awokado nadziewane

Krakus
Awokado nadziewane

1

0 / 0

Awokado nadziewane to pyszna i zdrowa przekąska, która zachwyca nie tylko smakiem, ale także cennymi wartościami odżywczymi. To pyszne połączenie delikatnego miąższu z awokado wraz z wędzonym łososiem, kaparami, oliwkami czarnymi, chrzanem i majonezem. Faszerowane awokado świetnie smakuje zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie chrupiącego pieczywa lub nachosów. Życzymy smacznego!

8

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżka chrzan krakus

1 szt. awokado

80 g łosoś wędzony

1 łyżka kapary

2 łyżka oliwki czarne

0.50 łyżka majonez

1 szcz. czarnuszka

1 szcz. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

Miąższ z awokado wydrążamy do miski (nie wyrzucamy skórki od awokado) i dokładnie miażdżymy za pomocą widelca.

2

Łososia wędzonego, kapary i oliwki czarne drobno kroimy. Dodajemy do zmiażdżonego awokado.

3

Do miski dodajemy łyżkę chrzanu i majonez. Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.

4

Gotową papkę przekładamy do skórki awokado. Posypujemy czarnuszką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły