Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Avgolemono to tradycyjna grecka zupa cytrynowa, która jest znana ze swojego wyjątkowego smaku i konsystencji. Składa się głównie z bulionu drobiowego, makaronu orzo, żółtek jaj i soku z cytryny. Całość jest jednocześnie kremowa i lekko kwaśna, dzięki czemu to doskonały wybór na letnie dni, gdy potrzebujemy orzeźwiającego posiłku. Zupa Avgolemono z pewnością przypadnie do gustu fanom kuchni greckiej i wszystkim, którzy lubią połączenie cytrynowej świeżości z bogatym i kremowym smakiem. Jest idealnym daniem dla osób preferujących lekkie, ale sycące posiłki o wyrazistym smaku. Życzymy smacznego!
1 | Litr |
bulion drobiowy
|
|
200 | Gramów |
Ugotowane mięso z kurczaka
|
|
120 | Gramów |
Makaron orzo
|
|
2 | Sztuki |
Żółtka jaj
|
|
1.5 | Sztuki |
sok z cytryny
|
|
1 | Garść |
tymianek
|
|
8 | Plastrów |
Plastry cytryny
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |