0

Składniki

200 Gramów
makaron lubella gniazda nitki
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler naciowy
10 Mililitrów
śmietana 18%
1 Łyżka
masło
1 Litr
woda
1 Opakowanie
ingridient
passata pomidorowa Łowicz
3 Ząbki
czosnek
6 Sztuk
bazylia
4 Sztuki
tymianek
1 Łyżka
oregano
1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie… Do garnka wlej passatę pomidorową Łowicz i wodę, dodaj obraną i pokrojoną w kostkę marchew, czosnek, tymianek. Gotuj 30 minut na małym ogniu.
  3. To już prawie meta! Za pomocą blendera zmiksuj całość. Pokrój seler naciowy w małe kawałki i dodaj do zupy wraz z łyżką masła. Całość doprowadź do wrzenia. Następnie dopraw solą i pieprzem. Dodaj makaron. Na koniec zupę udekoruj bazylią, oregano i śmietaną. Poszło Ci świetnie! Brawo! UWAGA! Pamiętaj, by nie gotować zupy z oregano, bo długo podgrzewane gorzknieje.

Podobne przepisy

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa z łazankami

Przepis
Średni Do 40 min
Zupa grzybowa z łazankami

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Kółeczka w groszki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kółeczka w groszki

Kremowe brokuLOVE

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kremowe brokuLOVE

Żurek leśny

Przepis
Średni Do 1 godz
Żurek leśny

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!