Aromatyczny krem z pomidorów

lubella
Aromatyczny krem z pomidorów

0

5 / 1

Błyskawiczna zupa krem pomidorowa to szybki pomysł na smaczne i zdrowe danie w wersji dietetycznej lub nieco bardziej kalorycznej, czyli z makaronem i śmietaną. Przetestuj zupę na passacie pomidorowej w ramach szybkiego obiadu. Smacznego!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 g makaron lubella gniazda nitki

2 szt. marchew

1 szt. seler naciowy

10 śmietana 18%

1 łyżka masło

1 l woda

1 opak. passata pomidorowa łowicz

6 szt. bazylia

4 szt. tymianek

1 łyżka oregano

1 szczyp. pieprz, sól do smaku

Przygotowanie


1

Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

W międzyczasie… Do garnka wlej passatę pomidorową Łowicz i wodę, dodaj obraną i pokrojoną w kostkę marchew, czosnek, tymianek. Gotuj 30 minut na małym ogniu.

3

To już prawie meta! Za pomocą blendera zmiksuj całość. Pokrój seler naciowy w małe kawałki i dodaj do zupy wraz z łyżką masła. Całość doprowadź do wrzenia. Następnie dopraw solą i pieprzem. Dodaj makaron. Na koniec zupę udekoruj bazylią, oregano i śmietaną. Poszło Ci świetnie! Brawo! UWAGA! Pamiętaj, by nie gotować zupy z oregano, bo długo podgrzewane gorzknieje.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły