Aromatyczne kotlety schabowe

m7
Aromatyczne kotlety schabowe

0

0 / 0

Bardziej wyrazista w smaku wersja popularnego kotleta schabowego to pomysł na urozmaicenie smakowe tego popularnego dania. Warto spróbować i dodać do schabu takie przyprawy jak papryka, czy kolendra.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

500 g schab wieprzowy

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka kolendra

1 łyżka papryka czerwona słodka

2 łyżka olej słonecznikowy

0.50 szkl. bułka tarta

0.50 łyżka kminek

Przygotowanie


1

Schab kroimy w plastry, następnie rozbijamy tłuczkiem. Plastry solimy, pieprzymy, nacieramy papryką i posypujemy kminkiem z kolendra (świeżo utartymi w moździerzu). Następnie każdy kotlet maczamy w rozbitym jajku, potem panierujemy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

333

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły