Aromatyczne kotlety schabowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Aromatyczne kotlety schabowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974692191.jpeg&w=3840&q=75)
Bardziej wyrazista w smaku wersja popularnego kotleta schabowego to pomysł na urozmaicenie smakowe tego popularnego dania. Warto spróbować i dodać do schabu takie przyprawy jak papryka, czy kolendra.
0
0 / 0
Bardziej wyrazista w smaku wersja popularnego kotleta schabowego to pomysł na urozmaicenie smakowe tego popularnego dania. Warto spróbować i dodać do schabu takie przyprawy jak papryka, czy kolendra.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
500 g schab wieprzowy
2 szt. jaja kurze całe
1 łyżka kolendra
1 łyżka papryka czerwona słodka
2 łyżka olej słonecznikowy
0.50 szkl. bułka tarta
0.50 łyżka kminek
Przygotowanie
Schab kroimy w plastry, następnie rozbijamy tłuczkiem. Plastry solimy, pieprzymy, nacieramy papryką i posypujemy kminkiem z kolendra (świeżo utartymi w moździerzu). Następnie każdy kotlet maczamy w rozbitym jajku, potem panierujemy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju.