1

Składniki

1 Plaster
boczek wędzony
1 Sztuka
kiełbasa
500 Gramów
Fasola biała
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Papryczka chili
250 Mililitrów
ingridient
koncentrat bulionu warzywnego Krakus
2 Sztuki
liść laurowy
6 Sztuk
ziele angielskie
1 Opakowanie
ingridient
pomidory w puszce Łowicz
1 Szklanka
Tymbark Pomidor 100%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Namoczoną fasolę przez noc gotujemy do miękkości.
  2. Boczek kroimy na kosteczkę i podsmażamy w garnku, na wytopiony tłuszcz dodajemy kiełbasę, cebulę i drobno posiekany czosnek z odrobiną chilli.
  3. Zalewamy bulionem dodając liście laurowe i ziele angielskie oraz ugotowaną fasolę.
  4. Dusimy aż wszystkie smaki się przegryzą około 20 minut.
  5. Pomidory oraz szklankę soku pomidorowego mieszamy razem z fasolką i ponownie dusimy aż woda wyparuje, przyprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Łazanki z kapustą

Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą

Łazankowe trendy

Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Łazankowe trendy

Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!