1
Średnia: 4.8 (głosów: 4)

Składniki

1 Plaster
boczek wędzony
1 Sztuka
kiełbasa
500 Gramów
Fasola biała
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Papryczka chili
250 Mililitrów
ingridient
koncentrat bulionu warzywnego Krakus
2 Sztuki
liść laurowy
6 Sztuk
ziele angielskie
1 Opakowanie
ingridient
pomidory w puszce Łowicz
1 Szklanka
Tymbark Pomidor 100%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Namoczoną fasolę przez noc gotujemy do miękkości.
  2. Boczek kroimy na kosteczkę i podsmażamy w garnku, na wytopiony tłuszcz dodajemy kiełbasę, cebulę i drobno posiekany czosnek z odrobiną chilli.
  3. Zalewamy bulionem dodając liście laurowe i ziele angielskie oraz ugotowaną fasolę.
  4. Dusimy aż wszystkie smaki się przegryzą około 20 minut.
  5. Pomidory oraz szklankę soku pomidorowego mieszamy razem z fasolką i ponownie dusimy aż woda wyparuje, przyprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Przepis
Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupowej zalewie

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Bigos myśliwski

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos myśliwski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!