Arancine

m7
Arancine

0

0 / 0

Nadziewane kulki ryżowe

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. pieprz

1 l olej

150 g pomidory krojone łowicz

100 g mięso mielone wieprzowe

250 g groszek zielony

250 g ryż arborio

50 g parmezan

200 g bułka tarta

2 szt. jaja kurze całe

3 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżka sól

3 łyżka masło

Przygotowanie


1

Zrób farsz do arancini: pomidory pelati z puszki zmiksuj i przetrzyj przez sitko.

2

Cebulę zeszklij na oliwie, dodaj posiekane mięso i rozmrożony groszek, smaż razem jeszcze przez chwilę. Co jakiś czas mieszaj.

3

Następnie dodaj zmiksowane pomidory, przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś na małym ogniu, aż farsz zgęstnieje.

4

Ryż ugotuj, wymieszaj z masłem i tartym serem.

5

Z masy ryżowej ulep kulki, każdą nafaszeruj nadzieniem mięsno-pomidorowym.

6

Panieruj w roztrzepanym jajku i tartej bułce, smaż porcjami na złoty kolor w głębokim oleju.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły