Arabiata de la casa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Arabiata de la casa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4339-1702057750900.jpeg&w=3840&q=75)
To bardzo proste danie polecamy przede wszystkim lubiącym pikantną kuchnię.
1
0 / 0
To bardzo proste danie polecamy przede wszystkim lubiącym pikantną kuchnię.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. oregano
1 szczyp. bazylia
1 pęcz. pomidory bez skórki
1 szczyp. szałwia
0.50 łyżecz. sól
300 g makaron
2 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 szt. oliwki czarne
3 szt. papryczka piri-piri
1 szt. cukinia
3 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Cebule posiekać w drobną kostkę i zeszklić na oliwie.
Ząbki czosnku rozgnieść, posiekać i dorzucić do cebuli.
Cukinię umyć, pokroić w półkrążki i podsmażyć razem z cebulą i czosnkiem.
Oliwki i piri-piri posiekać i dodać do pozostałych warzyw. Po chwili dodać pokrojone pomidory.
Sos na patelni doprawić solą, pieprzem i ziołami.
Makaron ugotować i podawać z sosem.