Apple Crumble

agf
Apple Crumble

0

0 / 0

Super szybkie ciasto, do przygotowania np. z przyjaciółką nawet zaraz po obiedzie, do kawki :)

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kost. masło

300 g lubella mąka puszysta uniwersalna

175 g cukier

200 g masło

450 g jabłko

50 g cukier

2 szkl. bita śmietana

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka cynamon

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni

2

Mieszamy w misce mąkę i cukier, następnie stopniowo dodajemy kosteczki masła ucierając masę rękoma. Gdy całość zostanie dobrze wymieszana ucieramy ciasto/wałkujemy tak by przypominało okruchy chleba.

3

Owoce mieszamy z cynamonem, mąką i cukrem uważając by ich nie rozgnieść.

4

Masłem smarujemy naczynie żaroodporne / blachę, na spód wykładamy owoce, a na wierzch wysypujemy kawałki ciasta.

5

Pieczemy około 40-45 min. aż ładnie zbrązowieje od góry.

6

Ponieważ ciasto jest bardzo słodkie podajemy z bitą śmietaną (niesłodzoną!) lub gęstym jogurtem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły