Example thumb
0

Składniki

150 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
sól
300 Gramów
Ser gouda tłusty
1 Szklanka
ingridient
makaron penne Lubella Pełne Ziarno
1 Szklanka
bulion warzywny
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
SOS SALSA
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
Ser camembert
1 Sztuka
SOS KETCHUPOWO MAJONEZOWY
10 Sztuk
ogórek konserwowy
1 Sztuka
papryka
4 Sztuki
Parówka drobiowa
1 Sztuka
SOS SEROWY
3 Łyżki
koncentrat pomidorowy
1 Łyżka
ketchup
3 Łyżki
majonez
2 Łyżki
Mielona papryka
2 Łyżki
Ocet jabłkowy
2 Łyżki
sos sojowy
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, skrapiamy delikatnie oliwą z oliwek (żeby się nie kleił), mieszamy (podrzucamy).
  2. ser żółty kroimy w kostki o wymiarach 1cmx1cm i grubości 0,5cm. Parówki kroimy w plasterki o grubości 0,5-1cm. Podobnie postępujemy z ogórkami konserwowymi. Paprykę kroimy najpierw w paseczki, a potem dzielimy każdy na 3 częsci.
  3. na wykałaczkę nabijamy kolejno: ogórek koserwowy, paprykę, makaron, ser żółty, parówkę (tak żeby wykałaczka nie wystawała na dole). Układamy na talerzyku. Podajemy z jednym (lub kilkoma) z sosów.
  4. sos ketchupowo-majonezowy: mieszamy składniki w wyżej wymienionych proporcjach (ten sos jest super łatwy, a świetnie pasuje do koreczków).
  5. sos serowy: miksujemy ser camembert z rozgniecionym ząbkiem czosnku i śmietanką, ewentualnie solimy do smaku.
  6. sos salsa: na maśle szklimy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy koncentrat i bulion, zagotowujemy. Doprawiamy octem, sosem sojowym, solą i pieprzem. Zagęszczamy mąką. Podajemy na zimno.

Opis

Bo kto powiedział, że koreczki muszą być z chlebem? ;-)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!