Apetyczne koreczki - hit twojego przyjęcia!

m7
Apetyczne koreczki - hit twojego przyjęcia!

0

0 / 0

Bo kto powiedział, że koreczki muszą być z chlebem? ;-)

21

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

150 śmietanka kremowa 30%

1 szcz. sól

300 g ser gouda tłusty

1 szkl. makaron penne lubella pełne ziarno

1 szkl. bulion warzywny

1 szt. cebula

1 szt. sos salsa

1 szt. ząbek czosnku

1 szt. ser camembert

1 szt. sos ketchupowo majonezowy

10 szt. ogórek konserwowy

1 szt. papryka

4 szt. parówka drobiowa

1 szt. sos serowy

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka ketchup kotlin łagodny

3 łyżka majonez

2 łyżka mielona papryka

2 łyżka ocet jabłkowy

2 łyżka sos sojowy

2 łyżka mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, skrapiamy delikatnie oliwą z oliwek (żeby się nie kleił), mieszamy (podrzucamy).

2

ser żółty kroimy w kostki o wymiarach 1cmx1cm i grubości 0,5cm. Parówki kroimy w plasterki o grubości 0,5-1cm. Podobnie postępujemy z ogórkami konserwowymi. Paprykę kroimy najpierw w paseczki, a potem dzielimy każdy na 3 częsci.

3

na wykałaczkę nabijamy kolejno: ogórek koserwowy, paprykę, makaron, ser żółty, parówkę (tak żeby wykałaczka nie wystawała na dole). Układamy na talerzyku. Podajemy z jednym (lub kilkoma) z sosów.

4

sos ketchupowo-majonezowy: mieszamy składniki w wyżej wymienionych proporcjach (ten sos jest super łatwy, a świetnie pasuje do koreczków).

5

sos serowy: miksujemy ser camembert z rozgniecionym ząbkiem czosnku i śmietanką, ewentualnie solimy do smaku.

6

sos salsa: na maśle szklimy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy koncentrat i bulion, zagotowujemy. Doprawiamy octem, sosem sojowym, solą i pieprzem. Zagęszczamy mąką. Podajemy na zimno.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły