Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
200 Gramów
Kasza kukurydziana
10 Gramów
masło extra
50 Gramów
czekolada gorzka
3 Szklanki
woda
1 Sztuka
Anyż
3 Sztuki
gruszka
2 Łyżki
miód pszczeli
2 Łyżki
rodzynki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. 3 szklanki wody zagotować z odrobiną soli i jedną gwiazdką anyżu. Na wrzątek sypać powoli kaszkę kukurydzianą- mieszać szybko mątewką. Gotować kaszę ok 7 minut a następnie dorzucić startą gruszkę i rodzynki oraz masło. Gotować kolejne 7 minut. Jeśli jest za bardzo gęsta można w trakcie gotowania dolać odrobinę wody. Przy końcu gotowania dodać miód. Odstawić na 5 minut. Podawać gorące polane roztopioną gorzką czekoladą.

Opis

Aromatyczna i smaczna

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!