Anyżowa kasza kukurydziana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Anyżowa kasza kukurydziana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975670726.jpeg&w=3840&q=75)
Aromatyczna i smaczna
0
0 / 0
Aromatyczna i smaczna
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
200 g kasza kukurydziana
10 g masło
50 g czekolada gorzka
3 szkl. woda
1 szt. anyż
3 szt. gruszka
2 łyżka miód pszczeli
2 łyżka rodzynki
Przygotowanie
1
3 szklanki wody zagotować z odrobiną soli i jedną gwiazdką anyżu. Na wrzątek sypać powoli kaszkę kukurydzianą- mieszać szybko mątewką. Gotować kaszę ok 7 minut a następnie dorzucić startą gruszkę i rodzynki oraz masło. Gotować kolejne 7 minut. Jeśli jest za bardzo gęsta można w trakcie gotowania dolać odrobinę wody. Przy końcu gotowania dodać miód. Odstawić na 5 minut. Podawać gorące polane roztopioną gorzką czekoladą.