Anyżowa kasza kukurydziana

m7
Anyżowa kasza kukurydziana

0

0 / 0

Aromatyczna i smaczna

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

200 g kasza kukurydziana

10 g masło

50 g czekolada gorzka

3 szkl. woda

1 szt. anyż

3 szt. gruszka

2 łyżka miód pszczeli

2 łyżka rodzynki

Przygotowanie


1

3 szklanki wody zagotować z odrobiną soli i jedną gwiazdką anyżu. Na wrzątek sypać powoli kaszkę kukurydzianą- mieszać szybko mątewką. Gotować kaszę ok 7 minut a następnie dorzucić startą gruszkę i rodzynki oraz masło. Gotować kolejne 7 minut. Jeśli jest za bardzo gęsta można w trakcie gotowania dolać odrobinę wody. Przy końcu gotowania dodać miód. Odstawić na 5 minut. Podawać gorące polane roztopioną gorzką czekoladą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły