0

Składniki

1 Szczypta
sól
200 Gramów
Kasza kukurydziana
10 Gramów
masło extra
50 Gramów
czekolada gorzka
3 Szklanki
woda
1 Sztuka
Anyż
3 Sztuki
gruszka
2 Łyżki
miód pszczeli
2 Łyżki
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 3 szklanki wody zagotować z odrobiną soli i jedną gwiazdką anyżu. Na wrzątek sypać powoli kaszkę kukurydzianą- mieszać szybko mątewką. Gotować kaszę ok 7 minut a następnie dorzucić startą gruszkę i rodzynki oraz masło. Gotować kolejne 7 minut. Jeśli jest za bardzo gęsta można w trakcie gotowania dolać odrobinę wody. Przy końcu gotowania dodać miód. Odstawić na 5 minut. Podawać gorące polane roztopioną gorzką czekoladą.

Opis

Aromatyczna i smaczna

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Omlet z makaronem i owocami lata

Przepis
Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!