0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
250 Mililitrów
bulion drobiowy
1 Szczypta
sól, pieprz
4 Szczypty
koper ogrodowy
1 Łyżeczka
papryka czerwona słodka
50 Gramów
ser żółty
4 Sztuki
Placki tortilla
2 Sztuki
pierś kurczaka
3 Sztuki
ząbek czosnku
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
sałata
2 Łyżki
oliwa
0.5 Łyżeczki
papryka ostra
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso w kostke, cebula w kostkę, przesmażyc, dodac czosnek przeciśniety, przyprawic, poddusic, podlac bulionem, zrobic gulasz. dodac na koniec smietane, wszstko razem przyprawic, lekko odparowac. Smak ma byc smietanowo-lekkopikanty. Gulasz można modyfikowac w zależnosci od potrzeb dodając pieczarki lub papryke.
  2. Tortilla na talerz, na połowe dac gulasz, na to sałatke (np z pomidora, ogorka i rzodkiewki z odrobina smietany lub jogurtu albo sosem vinegrete albo z białej kapusty na skodko-kwasno albo gotowa dostepna na stoiskach z surowkami i sałatkami jelsi ktos tak preferuje) przykryc druga połowa tortilli, posypac startym serem zapiec w mikrofalówce lub piekarniku. u mnie jest wersja z mikrofalówka bo piekarnik nie obejmie na raz 4 talerzy a tak kazdy w odstepie minutowym dostaje swoje danie. po wyjeciu delikatnie tylko dla wizualnej strony polewam keczupem (jelsi to kogos razi to prosze nie robic) na to sypię koperek i dodaje troche sałatki z boku. Gotowe:) pycha

Opis

uwielbiana przez moje dziecko odmiana tortilli

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!