Aniołek czyli tortilla całkiem inaczej
m7
uwielbiana przez moje dziecko odmiana tortilli
0
0 / 0
uwielbiana przez moje dziecko odmiana tortilli
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 śmietana 18%
250 bulion drobiowy
1 szcz. sól, pieprz
4 szcz. koper ogrodowy
1 łyżeczka papryka czerwona słodka
50 g ser żółty
4 szt. placki tortilla
2 szt. pierś kurczaka
3 szt. ząbek czosnku
2 szt. cebula
1 szt. sałata
2 łyżka oliwa
0.50 łyżeczka papryka ostra
Przygotowanie
Mięso w kostke, cebula w kostkę, przesmażyc, dodac czosnek przeciśniety, przyprawic, poddusic, podlac bulionem, zrobic gulasz. dodac na koniec smietane, wszstko razem przyprawic, lekko odparowac. Smak ma byc smietanowo-lekkopikanty. Gulasz można modyfikowac w zależnosci od potrzeb dodając pieczarki lub papryke.
Tortilla na talerz, na połowe dac gulasz, na to sałatke (np z pomidora, ogorka i rzodkiewki z odrobina smietany lub jogurtu albo sosem vinegrete albo z białej kapusty na skodko-kwasno albo gotowa dostepna na stoiskach z surowkami i sałatkami jelsi ktos tak preferuje) przykryc druga połowa tortilli, posypac startym serem zapiec w mikrofalówce lub piekarniku. u mnie jest wersja z mikrofalówka bo piekarnik nie obejmie na raz 4 talerzy a tak kazdy w odstepie minutowym dostaje swoje danie. po wyjeciu delikatnie tylko dla wizualnej strony polewam keczupem (jelsi to kogos razi to prosze nie robic) na to sypię koperek i dodaje troche sałatki z boku. Gotowe:) pycha