Anioł w zielonych chmurkach

kontakt_6
Anioł w zielonych chmurkach

0

0 / 0

Anioł w zielonych chmurkach to pyszna tortilla z sosem chrzanowym.

16

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

20 szt. pomidorki koktajlowe

2 szt. ogórki kiszone krakus

0.50 dek. mix sałat

30 jogurt naturalny

1 szt. ząbek czosnku

2 łyżka oliwa z oliwek

100 g mąka pszenna tortowa lubella

1 szcz. sól, pieprz

1 pęcz. szczypiorek

125 g mozzarella

1 szt. pierś z kurczaka

2 łyżeczka papryka słodka

5 łyżka przyprawa gyros

1 łyżeczka chrzan krakus

1 szt. sałata

1 szt. mozzarella

Przygotowanie


1

Mąkę pszenną Lubella wymieszaj z solą, następnie gotuj wodę i po ok. 3 minutach dodaj ją do mąki. Potem dolej 1 łyżkę oliwy z oliwek. Zagniataj ciasto rękami przez ok. 5 minut i odstaw na trochę. Po jakimś czasie (ok. 10 minut) ciastko formuj w kółko. Bardzo cienko je rozwałkuj, ma być większe niż średnica patelni, ponieważ trochę się skurczą. Smaż bez dodawania oleju, ok. 1 min na stronie.

2

Nalej na patelnie troszkę oliwy z oliwek. Mięso pokrój w kostkę i wrzuć na patelnie następnie posyp gyrosem i papryką.

3

Szczypiorek, pomidor, mozzarelle oraz ogórki firmy Krakus pokrój w kostkę.

4

Sos: do miski daj 30ml jogurtu naturalnego, rozgnieć do tego 1 ząbek czosnku i 1 łyżeczkę chrzanu Krakus i wymieszaj.

5

Tortille posmaruj sosem na to ułóż mix sałat, mięso, pomidorki, ogórki, mozzarella, szczypiorek i zwiń wszystko w rulon wbij wykałaczki w pół tortilli i na te wykałaczki wbij pierwsze ogórki, a później pomidorki. Na duży talerz ułóż listki sałaty i polej je sosem. Gotowy kebab ułóż na talerzu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły