Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Na naszym wigilijnym stole królują biszkoptowe racuszki z suszoną śliwką. Zapisały się na stałe w naszym świątecznym menu, odkąd po raz pierwszy kilkanaście lat temu zrobiła je moja mama. Zachwycają smakiem i delikatnością. Nie wyobrażamy sobie bez nich świąt! Staram się skrupulatnie wykorzystywać wszystkie produkty. Z wędlin czy mięs, które pozostają, robię zapiekanki, pasty do chleba. Jeżeli zostają jakieś serki czy jogurty, które mają krótką datę, to robię z nich desery z galaretką i owocami bądź ciastkami. Ciasta, które zostają, zamrażam. Oprócz samych pierogów mrożę też ciasto na pierogi, jeżeli zrobię zbyt dużą porcję i braknie farszu. Później mam jak znalazł! :)
5.5 | Łyżki | ||
![]() |
|||
30 | Sztuk |
śliwki suszone
|
|
3 | Łyżki |
Cukier kryształ
|
|
4 | Sztuki |
jaja L
|
|
1 | Łyżeczka |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
1 | Łyżka |
Cukier kryształ
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |