Example thumb
0

Składniki

1 Dekagram
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Puszka
Ananas
1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
masło
1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
budyń waniliowy
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
1 Łyżka
Gorąca woda
1 Łyżka
olej
3 Łyżki
woda
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wykonanie biszkoptu: ubijam 5 białek, dodając po jednym żółtku.
  2. Następnie dodaję obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia. Misuję cały czas.
  3. Dodaję powoli pozostałe składniki: cukier, olej, wodę i mleko.
  4. Do nagrzanego piekarnika wstawiam biszkopt i piekę go około 30 minut w temperaturze 175 stopni.
  5. Wystudzony biszkopt kroję na dwie części.
  6. Masa: 1 puszka ananasa, 1 kostka masła, 1 budyń waniliowy, 3 łyżki wody, 4 żółtka i
  7. 4 łyżki cukru. Wykonanie: z soku z odsączonych ananasów, budyniu, cukru i żółtek gotuję budyń i studzę go. Ucieram masło z budyniem na jednolitą masę, a na koniec dodaję ananas i brzoskwinie pokrojone w kostkę.
  8. Przekładam biszkopt kremem ananasowym, a wierzch posypuję cukrem pudrem.

Opis

Wariacje ananasowe:) polecam szczególnie dla dzieci!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!