Ananasowiec z brzoskwiniami

mariola85
Ananasowiec z brzoskwiniami

0

0 / 0

Puszysty biszkopt przełożony pyszną masą z egzotyczną nutą, czyli ananasem i brzoskwinią. Pyszne połączenie.

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 pusz. ananas

1.50 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. masło

1 szkl. mleko

1 szkl. cukier

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. budyń waniliowy

4 szt. żółtko jaja kurzego

2 łyżka mąka ziemniaczana

1 łyżka gorąca woda

1 łyżka olej

3 łyżka woda

4 łyżka cukier

1 dek. mąka pszenna tortowa lubella

1 pusz. brzoskwinia w syropie

Przygotowanie


1

Ubić 5 białek, dodając po jednym żółtku.

2

Następnie dodać obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia. Miksować cały czas.

3

Dodawać powoli pozostałe składniki: cukier, olej, wodę i mleko.

4

Do nagrzanego piekarnika wstawić biszkopt i piec go około 30 minut w temperaturze 175 stopni.

5

Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części.

6

Przygotować składniki na masę: 1 puszka ananasa, 1 kostka masła, 1 budyń waniliowy, 3 łyżki wody, 4 żółtka i 4 łyżki cukru.

7

Z soku z odsączonych ananasów, budyniu, cukru i żółtek ugotować budyń i ostudzić. Utrzeć masło z budyniem na jednolitą masę, a na koniec dodać ananas i brzoskwinie pokrojone w kostkę.

8

Przełożyć biszkopt kremem ananasowym, a wierzch posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły