ANANASEK
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![ANANASEK](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976041587.jpeg&w=3840&q=75)
Delikatne ciasto, które można robić zarówno z ananasem jak i z brzoskwiniami.
3
0 / 0
Delikatne ciasto, które można robić zarówno z ananasem jak i z brzoskwiniami.
12
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
24 porcje
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 szkl. mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. mąka ziemniaczana
0.50 szkl. cukier
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
2 szt. ananas plastry w syropie
1 szt. budyń śmietankowy
3 szt. białko jaja kurzego
2 łyżka olej
20 dag. cukier
15 dag. wiórki kokosowe
Przygotowanie
Biszkopt:
Piane ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka,maki zmieszane z proszkiem do pieczenia i na końcu olej.Pieczemy w temp 180 stopni ok 40 minut.Jeśli chcemy możemy biszkopt przekroić i przesmarować go dżemem, wtedy nie trzeba go już nasączać.
Masa budyniowa:
Z ananasa odlać sok..Owoce pokroić w jak najdrobniejszą kostkę. Na soku ugotować budyń.Gdy budyń się ugotuje wrzucamy do niego ananasa i mieszamy.Masę wykładamy na biszkopt, który można wcześniej nasączyć wodą z cytryną.Odstawiamy do wystudzenia.
Piana:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier , a następnie kokos.Wymieszać. Wyłożyć na ostudzona masę budyniową i zapiec na złoty kolor-ok 20 min w temp 160 stopni.