ANANASEK

m7
ANANASEK

3

0 / 0

Delikatne ciasto, które można robić zarówno z ananasem jak i z brzoskwiniami.

12

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


24 porcje

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. mąka ziemniaczana

0.50 szkl. cukier

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

2 szt. ananas plastry w syropie

1 szt. budyń śmietankowy

3 szt. białko jaja kurzego

2 łyżka olej

20 dek. cukier

15 dek. wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Biszkopt:

2

Piane ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka,maki zmieszane z proszkiem do pieczenia i na końcu olej.Pieczemy w temp 180 stopni ok 40 minut.Jeśli chcemy możemy biszkopt przekroić i przesmarować go dżemem, wtedy nie trzeba go już nasączać.

3

Masa budyniowa:

4

Z ananasa odlać sok..Owoce pokroić w jak najdrobniejszą kostkę. Na soku ugotować budyń.Gdy budyń się ugotuje wrzucamy do niego ananasa i mieszamy.Masę wykładamy na biszkopt, który można wcześniej nasączyć wodą z cytryną.Odstawiamy do wystudzenia.

5

Piana:

6

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier , a następnie kokos.Wymieszać. Wyłożyć na ostudzona masę budyniową i zapiec na złoty kolor-ok 20 min w temp 160 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły