Amerykańskie hot – dogi

kontakt_1
Amerykańskie hot – dogi

0

5 / 3

Widziane w każdym amerykańskim filmie, w parkach, w mieście i na meczach. Co? Oczywiście tradycyjne HOT DOGI! Jako dodatki dla urozmaicenia smaku polecamy boczek, cebulkę, pomidory a nawet kukurydzę!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

3 szt. bułka do hot dogów

3 szt. parówka

6 plaster boczek

3 plaster sałata

3 szt. ogórek piklowy

1 szt. czerwona cebula

2 szt. pomidor

2 łyżka kukurydza

3 łyżecz. musztarda

3 łyżecz. ketczup

Przygotowanie


1

Na suchej rozgrzanej patelni smażmy boczek tak, aby powstał chrupiący bekon.

2

Parówki gotujemy w wodzie, a nakrojone bułki delikatnie podpiekamy w rozgrzanym piekarniku w 50 stopniach przez około 10 min.

3

Warzywa kroimy w plastry.

4

Ugotowane parówki wraz z bekonem wkładamy do ciepłych bułek. Dekorujemy warzywami, kukurydzą i prażoną cebulką. Całość polewamy ketchup i musztardą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

621

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły