Amerykaniec
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Amerykaniec](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975637114.jpeg&w=3840&q=75)
Amerykaniec
0
0 / 0
Amerykaniec
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg jabłko
2 łyżecz. soda oczyszczona
2 łyżecz. kakao decomorreno
2 łyżecz. cynamon
1.50 szkl. cukier
3 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1.50 szkl. olej
3 szt. jajko
15 dag. orzechy włoskie
Przygotowanie
1
1.Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. 2.Jajka utrzeć z cukrem. Dodać olej, mąkę z sodą oraz kakao z cynamonem.
2
3.Wszystko dokładnie wymieszać.
3
4.Następnie dodać pokrojone orzechy, rodzynki i przygotowane jabłka.
4
5.Wszystko razem delikatnie wymieszać.
5
6.Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35-45 minut.