0

Składniki

1 Kilogram
jabłko
2 Łyżeczki
soda oczyszczona
2 Łyżeczki
kakao
2 Łyżeczki
cynamon
1.5 Szklanki
cukier
3 Szklanki
mąka
1.5 Szklanki
olej
3 Sztuki
jajko
15 Dekagramów
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. 2.Jajka utrzeć z cukrem. Dodać olej, mąkę z sodą oraz kakao z cynamonem.
  2. 3.Wszystko dokładnie wymieszać.
  3. 4.Następnie dodać pokrojone orzechy, rodzynki i przygotowane jabłka.
  4. 5.Wszystko razem delikatnie wymieszać.
  5. 6.Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35-45 minut.

Opis

Amerykaniec

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min.

Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem cytrusowym

Łatwy Do 20 min.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Łatwy Do 40 min.

Odwrócone babeczki

Łatwy Do 1 godz.

Renifery Cake Pops

Średni Do 3 godz.

Tort Kakaowy z truskawkami

Łatwy Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!