Ala'leczo kasi
m7
0
0 / 0
0
Dobre leczo gorące na zimne zimowe dni. Polecam gorąco ze świeżymi bułeczkami.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. papryka słodka
1 szcz. carry
1 szcz. pieprz
1 szcz. sól
250 gr pieczarek świezych
1 szt pomidor
2 szt papryki czerwone
1 szt cebula
1 szt czosnek
10 szt winerek
1 łyżka masło
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1 łyżka olej
Przygotowanie
Winerki kroimy w różyczki (czyli na plastry a później robimy krzyżyk nożem, gdy się pieczą to się otwierają jak róża.) cebulę kroimy w półplasterki, wkładamy to do garnka i smażymy na maśle i oleju na złoty kolor, z winerek powinny zrobić się róże.Paprykę czyścimy obieramy z gniazda nasiennego i białej błony, kroimy w małe paski. Pieczarki jeśli są duże kroimy na połówki.
Pomidory wlewamy do kiełbasy i cebuli i dusimy to ok 10 minut. Następnie dodajemy pieczarki i paprykę oraz wszystkie przyprawy z rozmiażdżonym czosnkiem, dusimy ok 10 minut. Gdyby woda wyparowała trochę, dolewamy ok 1 szklankę wody (jeśli będzie za rzadkie dodajemy odrobinę wody z mąką). Gotujemy ok 15 minut.