Ala'leczo kasi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ala'leczo kasi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976695560.jpeg&w=3840&q=75)
Dobre leczo gorące na zimne zimowe dni. Polecam gorąco ze świeżymi bułeczkami.
0
0 / 0
Dobre leczo gorące na zimne zimowe dni. Polecam gorąco ze świeżymi bułeczkami.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. carry
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
250 g pieczarek świezych
1 szt. pomidor
2 szt. papryki czerwone
1 szt. cebula
1 szt. czosnek
10 szt. winerek
1 łyżka masło
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1 łyżka olej
Przygotowanie
Winerki kroimy w różyczki (czyli na plastry a później robimy krzyżyk nożem, gdy się pieczą to się otwierają jak róża.) cebulę kroimy w półplasterki, wkładamy to do garnka i smażymy na maśle i oleju na złoty kolor, z winerek powinny zrobić się róże.Paprykę czyścimy obieramy z gniazda nasiennego i białej błony, kroimy w małe paski. Pieczarki jeśli są duże kroimy na połówki.
Pomidory wlewamy do kiełbasy i cebuli i dusimy to ok 10 minut. Następnie dodajemy pieczarki i paprykę oraz wszystkie przyprawy z rozmiażdżonym czosnkiem, dusimy ok 10 minut. Gdyby woda wyparowała trochę, dolewamy ok 1 szklankę wody (jeśli będzie za rzadkie dodajemy odrobinę wody z mąką). Gotujemy ok 15 minut.