Ala'leczo kasi

m7
Ala'leczo kasi

0

0 / 0

Dobre leczo gorące na zimne zimowe dni. Polecam gorąco ze świeżymi bułeczkami.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. papryka słodka

1 szcz. carry

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

250 g pieczarek świezych

1 szt. pomidor

2 szt. papryki czerwone

1 szt. cebula

1 szt. czosnek

10 szt. winerek

1 łyżka masło

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Winerki kroimy w różyczki (czyli na plastry a później robimy krzyżyk nożem, gdy się pieczą to się otwierają jak róża.) cebulę kroimy w półplasterki, wkładamy to do garnka i smażymy na maśle i oleju na złoty kolor, z winerek powinny zrobić się róże.Paprykę czyścimy obieramy z gniazda nasiennego i białej błony, kroimy w małe paski. Pieczarki jeśli są duże kroimy na połówki.

2

Pomidory wlewamy do kiełbasy i cebuli i dusimy to ok 10 minut. Następnie dodajemy pieczarki i paprykę oraz wszystkie przyprawy z rozmiażdżonym czosnkiem, dusimy ok 10 minut. Gdyby woda wyparowała trochę, dolewamy ok 1 szklankę wody (jeśli będzie za rzadkie dodajemy odrobinę wody z mąką). Gotujemy ok 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły